Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΑΕΚ: Σταθερή η 4αδα αλλά κοιτάζει και για άλλον στόπερ

23.06.24 | 23:00

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Μετά και τη χρήση της οψιόν αγοράς του Κάλενς από την Τζιρόνα, στην ουσία η ΑΕΚ διατηρεί -τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα- διατηρεί την τετράδα των κεντρικών της αμυντικών ως είχε την περασμένη σεζόν. Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς και Μήτογλου είναι κανονικά στο ρόστερ παρότι ο Κροάτης και ο Περουβιανός λείπουν στο Euro και στο Copa América αντίστοιχα. Το ερώτημα πλέον σε αυτό το κομμάτι είναι το εξής:

Υπάρχει περίπτωση παραχώρησης (πώλησης) κάποιου εκ των υπαρχόντων στόπερ;

Περίπτωση πώλησης πάντα υπάρχει, σε περίπτωση που το ύψος του αντιτίμου κριθεί ως συμφέρον. Αυτό άφησε να εννοηθεί και ο νέος μεγαλομέτοχος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ Μάριος Ηλιόπουλος στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης, αυτό είναι και λογικό να ισχύει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ καίγεται να πουλήσει κάποιον. Κάθε άλλο. Η ΑΕΚ είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τις προδιαγραφές των στόπερ που υπάρχουν στο ρόστερ της και θα πουλήσει κάποιον μόνο αν έρθει μια πρόταση την οποία δεν θα μπορεί να αρνηθεί.

Δεν ισχύουν τα ποσά για τον Μουκουντί

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με όσα έγραψαν πρόσφατα στο Καμερούν, η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν… νταλκά να πουλήσει τον Μουκουντί και προφανώς η κοστολόγηση του διεθνούς Καμερουνέζου δεν έχει καμία σχέση με τα ποσά που γράφτηκαν στην πατρίδα του ότι δήθεν η «Ένωση» τον κοστολογεί. Η ΑΕΚ για να κάτσει στο τραπέζι με οποιονδήποτε προκειμένου να μιλήσει με τον Μουκουντί θέλει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με τα 5 εκατ. ευρώ που γράφτηκαν σε αφρικανικό μέσο αφού κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και την παράμετρο του ποσοστού μεταπώλησης που έχει διατηρήσει η Σεντ Ετιέν. Με τα τωρινά δεδομένα, λοιπόν, ο Μουκουντί είναι παίκτης της ΑΕΚ, ως τέτοιος υπολογίζεται ενόψει της έναρξης της σεζόν και για να αλλάξει κάτι την παραπάνω συνθήκη θα πρέπει να είναι αρκετά… extreme.

Θα πάρει η ΑΕΚ κι άλλο στόπερ;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόθεση να αποκτηθεί ακόμα ένας κεντρικός αμυντικός. Δεν αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΑΕΚ στην αγορά αυτή τη στιγμή, ωστόσο οι άνθρωποι που επιμελούνται τον αγωνιστικό σχεδιασμό των «κιτρινόμαυρων» το ψάχνουν προκειμένου να επιτευχθεί μια επιπλέον απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Αυτό το μήνυμα έχει περαστεί στο παζάρι και μένει να δούμε αν θα γίνει πράξη.