Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άμυνα, η πιο αλλαγμένη γραμμή της ΑΕΚ

03.06.24 | 12:56

Γράφει: Άκης Γεωργίου

To τρέχον καλοκαίρι είναι για την ΑΕΚ εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο καθώς αναμένονται να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, σε αντίθεση με πέρσι που η «Ένωση» κατόπιν εντολή του προπονητή της πόνταρε στον υπάρχοντα κορμό.

Οι αλλαγές θα είναι σημαντικές, παίκτες με κομβική παρουσία στις ομάδες των προηγούμενων σεζόν βρίσκονται στο κατώφλι της εξόδου και όλα δείχνουν ότι οι «κιτρινόμαυροι» την καινούργια χρονιά θα έχουν αρκετά νέα πρόσωπα.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην άμυνα

Η γραμμή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για σημαντικές αλλαγές είναι η άμυνα. Θα αλλάξει δεδομένα ο βασικός τερματοφύλακας, θα αλλάξει σίγουρα ο βασικός αριστερός μπακ, θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα ο βασικός δεξιός μπακ, ενώ σε ότι αφορά το κέντρο της άμυνας τα πάντα -πλην Βίντα- είναι ανοιχτά.

Η ενδεχόμενη παραμονή του Κάλενς δεν είναι σίγουρη, ενώ ο Μουκουντί που έχει συμβόλαιο συγκεντρώνει αρκετά βλέμματα από το εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι χειροπιαστό που να παραπέμπει σε πιθανή παραχώρηση του. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο οι τρεις στους πέντε της άμυνας (μαζί με τον τερματοφύλακα) να είναι διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που συνηθίσαμε να βλέπουμε στην ΑΕΚ της εποχής του Ματίας Αλμέιδα.

Είναι απλό το εγχείρημα;

Σε κάθε περίπτωση όχι, για μια ομάδα που έχει μάθει επί μια διετία να ποντάρει στη σταθερότητα του γκρουπ. Επίσης γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο για μια σεζόν που θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς, με υποχρεώσεις… μια και έξω, όπως θα είναι η φάση των προκριματικών του Conference όπου σε περίπτωση ενός αποκλεισμού θα σημάνει οριστικός αποκλεισμός από την Ευρώπη για τη νέα σεζόν.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το κατά πόσο η ΑΕΚ θα μπορέσει να βγάλει άσους από το μανίκι της, να έρθουν αξιόπιστοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να τη βοηθήσουν άμεσα και να μπουν σε μια ήδη θρεμμένη ομάδα, δίνοντας της τον βαθμό εξέλιξης που χρειάζεται. Ρόλο σίγουρα παίζουν και οι χρόνοι στους οποίους θα συμβεί αυτό, ωστόσο, ρεαλιστές να είμαστε, με τόσο στενά χρονικά περιθώρια τα πράγματα δε θα είναι εύκολα…