Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Η ενίσχυση από τα αριστερά και η σιγουριά του Μοντόγια

03.06.24 | 13:19

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Η συμφωνία και κατ΄ επέκταση η ανακοίνωση της παραμονής του Άκη Μάντζιου από τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο βάζει μπρος και επίσημα τη διαμόρφωση του νέου ρόστερ.

Σε ένα ρόστερ όπου φαίνεται να υπάρχει ένας κορμός από τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ, τον Χούλιαν Κουέστα να παραμένει καθώς απομένει μόνο η υπογραφή του για το νέο συμβόλαιό του τριετούς χρονικής διάρκειας αλλά και οι δεδομένος αποχωρήσεις.

Αυτές που έχουνε να κάνουνε με τα συμβόλαια που λήγουνε και δεν τίθεται θέμα να ανανεωθούνε. Σε μία λογική που βρίσκονται τα ονόματα των Ρουπ, Χριστοδουλόπουλου, Μπένετ, Ντουκουρέ, Χουτεσιώτη και Ανσαριφάρντ. Όπως και του Δεληζήση που έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Από εκεί και πέρα και με άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι ακόμη και από τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ – όπως του Λορέν Μορόν αλλά και του Μόουζες Οντουμπάτζο – υπάρχουνε ήδη δεδομένα. Ξεκάθαρα όπως αυτά προκύπτουνε από τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του ο 54χρονος τεχνικός και πως είχε να τους διαχειριστεί.

Συγκεκριμένα είναι φανερό πως ο τεχνικός του Άρη θα ήθελε να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα της αριστερής του πλευράς. Τόσο αυτής του αριστερού μπακ όσο και του αριστερού χαφ. Είναι χαρακτηριστικό πως στη διάρκεια της χρονιάς ο Μοντόγια κλήθηκε να καλύψει τον Φεράρι ως αριστερό μπακ ενώ σε αυτή του ποδοσφαιριστή που ήταν μπροστά τους δεν υπήρχε μία σταθερά.

Μοντόγια και Φεράρι μπορεί να έχουνε συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά ωστόσο η παραμονή του δεύτερου δείχνει σε πρώτο χρόνο να αποτελεί ερωτηματικό. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει σκέψη απόκτησης αριστερού μπακ,  με αυτή να αποτελέσει βαρόμετρο για το μέλλον του.

Όσον αφορά τη θέση του αριστερού χαφ την μοιράστηκαν οι Σαβέριο, Σαμόρα και Παναγίδης. Ο πρώτος μάλιστα έμεινε εκτός αποστολής (!) στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό ενώ ο δεύτερος μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου που ενσωματώθηκε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έπαιξε συχνά πυκνά και στην κορυφή της επίθεσης. Κάτι που συνέβη και στη συνέχεια ακόμη και στη διάρκεια των playoffs. Κι όσο για το τρίτο είναι δεδομένο ότι ανταποκρίθηκε στις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Όπως και να έχει φαντάζει ως δεδομένη η απόκτηση ενός αριστερού χαφ που θα προσφέρει στον Μάντζιο σιγουριά όπως ισχύει από τα δεξιά με τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ.