Ζαν Ζουλ και Βερστράτε μετά τον τελικό Κυπέλλου Φωτογραφία: Intime

Άρης

Άρης: Το δίλημμα του Μάντζιου για τη μεσαία γραμμή

12.06.24 | 21:10

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Διπλή είναι η αποστολή που έχει ο Άκης Μάντζιος για τη νέα χρονιά αλλά ουσιαστικά η εξής μία. Να φτιάξει τέτοιο ρόστερ, με ποδοσφαιριστές που βοήθησαν φέτος σε συνδυασμό με τα νέα πρόσωπα που θα έρθουν για την επίτευξη του αγωνιστικού στόχου. Της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η αλήθεια είναι ότι από την μέρα που ο Μάντζιος ανέλαβε αντί του Τόλη Τερζή στα τέλη του περασμένου Αυγούστου κλήθηκε να διαχειριστεί το υλικό που είχε στα χέρια του για να περάσει την φιλοσοφία του. Αυτό που μένει να φανεί είναι κατά πόσο θα επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός να αλλάξει την αγωνιστική του φιλοσοφία.

Εφικτό ή όχι θα φανεί στην πράξη. Το βέβαιο είναι πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους ποδοσφαιριστές που θα έχει τελικά στη διάθεσή του. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και όχι στις αρχές Ιουλίου στο ξεκίνημα της προετοιμασίας με φόντο το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς. Αυτό που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Κλειδί όσον αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία του νέου Άρη θα αποτελέσει ποιος ποδοσφαιριστής θα είναι στη θέση του αμυντικού χαφ στον άξονα. Ποιος θα είναι βασικά αυτός που θα βρίσκεται στο πλευρό του Ζαν Ζουλ, κατά κύριο λόγο, αλλά και του Μπίργκερ Βερστράτε.

Για αυτό και θέλω του Μάντζιου είναι αυτός που θα αποκτηθεί να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά χωρίς να αποκλείεται το οτιδήποτε. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στο ενδεχόμενο ένας εκ των Ζουλ ή Βερστράτε να αποτελέσει παρελθόν μιας και στο ρόστερ βρίσκεται και ο Φραν Βέλεθ που μπορεί να δώσει λύσεις εκτός από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.