Το γήπεδο του Παναιτωλικού Φωτογραφία: Intime

Παναιτωλικός

Έπεσαν οι υπογραφές για την αναβάθμιση στο γήπεδο του Παναιτωλικού

12.03.24 | 17:51

Την έναρξη εργασιών για την αναβάθμιση γηπέδου Παναιτωλικού σηματοδοτεί η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Η υπογραφή της σύμβασης  έγινε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, παρουσία του αντιπεριπεφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη, του προέδρου της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Γεράσιμου Μπελεβώνη, του Γιώργου Σωτηρόπουλου, όπως και του μέλους ΔΣ και του προέδρου του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Στεργίου.

Στην εργολαβία που συμβασιοποιήθηκε, προβλέπονται εργασίες για τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού, ενώ επίσης θα γίνουν επεμβάσεις που θα αυξάνουν τη χωρητικότητα του γηπέδου με την προσθήκη νέας διώροφης κερκίδας κατ’ επέκταση της υφιστάμενης. Επίσης, διαμορφώνεται ο χώρος στην ανατολική κερκίδα για τη δημιουργία 15 θέσεων ΑμεΑ με τους συνοδούς τους, μαζί με την κατάλληλη διαμόρφωση της θύρας 5 για είσοδο-έξοδο αυτών, ενώ προβλέπεται ακόμη ανάπλαση της νότιας όψης, επί της οδού Προυσιωτίσσης, για την αισθητική της αναβάθμιση.

Το έργο χρηματοδοτείται με 1.054.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογείται η υλοποίηση του δεύτερου υποέργου προϋπολογισμού 519.000 ευρώ που αφορά τη διαμόρφωση Εκθεσιακών Χώρων, ώστε να δημιουργηθούν, μια αίθουσα προβολών με αμφιθεατρική διάταξη και μια αίθουσα συσκέψεων αντίστοιχα, μαζί με τους ανάλογους χώρους υγιεινής.

Ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου Παναιτωλικού θα ολοκληρωθεί με ένα τρίτο υποέργο, ύψους 780.000 ευρώ που αφορά την αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού και οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου με παράλληλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή η τροποποίηση-συμπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Παναιτωλικού, βάσει της οποίας προστίθεται η νέα παρέμβαση και αυξάνεται ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου σε 2.353.000 ευρώ.

Φωτογραφία: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Παναιτωλικός: Πρώτη φορά που δεν χρηματοδοτεί ο Κωστούλας έργο του γηπέδου

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που πολλαπλασιάζει τη δυναμική του τόπου μας. Ο Παναιτωλικός αξίζει να αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα, αντάξια της ιστορίας του. Κι εμείς ως Περιφερειακή Αρχή αντιλαμβανόμαστε το χρέος μας να στηρίξουμε την προσπάθειά των ανθρώπων του και να συμβάλλουμε για να πάρει σάρκα και οστά με πόρους που ξεπερνούν τα 2,3 εκατ. ευρώ», ανάφερε -μεταξύ άλλων- κατά την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης.

Η αναβάθμιση του γηπέδου έχει να κάνει και με τη βιωσιμότητά του. Είναι η πρώτη φορά που δεν βγαίνουν χρήματα από την τσέπη του Φώτη Κωστούλα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει από το 2005, όταν και ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ.