ΕΠΟ, Απόφαση, Πειθαρχική Επιτροπή, Μπαράζ Credits: epo.gr

Δικαιοσύνη

ΕΠΟ: Δικαίωση στην Πειθαρχική Επιτροπή για Μαλεσίνα, Ανθούπολη και Άρη Φιλιατών

17.06.24 | 17:40

 

Τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής για την τελευταία συνεδρίαση ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, που αφορούσαν στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις για τα περιφερειακά μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Η Μαλεσίνα δικαιώθηκε για το ματς που δεν έγινε με τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα, η Ανθούπολη για την ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη του Ατρομήτου Παλαμά (Λόζος) και ο Άρης Φιλιατών, που είχε έννομο συμφέρον, δικαιώθηκε για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Θύελλας Ελεούσας (Παπαρούνας) στο ματς με την Αναγέννηση Περιβολίου.

Με αυτά τα δεδομένα, χάνουν την άνοδο Θύελλα Ελεούσας και Ατρόμητος Παλαμά, με τις αποφάσεις βέβαια να είναι εφέσιμες, ενώ επωφελούνται και αν δεν υπάρξει ανατροπή ανεβαίνουν στη Γ΄ Εθνική οι Μαλεσίνα, Ανθούπολη και Άρης Φιλιατών.

Ασφαλώς, αρκετοί τέταρτοι στην κατάταξη των 8 γκρουπ των περιφερειακών μπαράζ είναι επιλαχόντες για άνοδο στη Γ΄ Εθνική εκτάκτως, λόγω των αρκετών κενών που προκύπτουν στο νέο «χάρτη» της κατηγορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

-Επιβάλλει στο σωματείο «Μετέωρα» τις εξής πειθαρχικές ποινές:
α) απώλεια του αγώνα με διαφορά τερμάτων 0-3, που είχε οριστεί για τις 29.05.2024 με το σωματείο «Αθλητική Ένωση Μαλεσίνας» για το πρωτάθλημα πρωταθλητριών ΕΠΣ για προβιβασμό στην Γ’ Εθνική,
β) χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ.

-Δέχεται την ένσταση του σωματείου «ΑΟ Ανθούπολης Λάρισας – Η Ανθούπολη» για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Σεραφείμ Λόζου στον αγώνα που διεξήχθη στις 02.06.2024, ΑΟ Ανθούπολης Λάρισας-Ατρόμητος Παλαμάς», για το πρωτάθλημα πρωταθλητριών ΕΠΣ για προβιβασμό στην Γ’ Εθνική.
Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Ατρόμητος Παλαμάς» τις εξής πειθαρχικές ποινές:
α) απώλεια του ως άνω αγώνα με διαφορά τερμάτων 0-3,
β) αφαίρεση 3 βαθμών από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος,
γ) χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ.

-Δέχεται την από 04.06.2024 καταγγελία του σωματείου «Άρης Φιλιατών».
Αναγνωρίζει ότι η συμμετοχή του αθλητή Στέφανου Παπαρούνα στον ποδοσφαιρικό αγώνα της 02.06.2024 μεταξύ του καταγγελλόμενου σωματείου «Α.Γ Θύελλα Ελεούσας» και του σωματείου «Α.Π.Σ Αναγέννησης Περιβολίου», τυγχάνει αντικανονική.
Κατακυρώνει υπέρ του σωματείου «Α.Π.Σ Αναγέννηση Περιβολίου» τον προαναφερόμενο αγώνα με σκορ 0-3.
Επιβάλλει στο σωματείο «Α.Γ Θύελλα Ελεούσας» τις εξής πειθαρχικές ποινές:
α) αφαίρεσης 3 βαθμών από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος,
β) χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ».