Στημένα Πηγή: Eurokiniss

Δικαιοσύνη

Η μεγάλη καθυστέρηση του Σπυρόπουλου και η άρνηση στη νέα άρση τηλεφωνικού απορρήτου

14.05.24 | 20:02

Γράφει: Μαίρη Μπενέα

Η αποκάλυψη της εμπλοκής 143 νέων προσώπων στην δικογραφία για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, εκτός από τους 30 αρχικά ελεγχόμενους, ήταν ο λόγος για τον οποίον ζήτησε ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος νέα  άρση τηλεφωνικού  απορρήτου και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών.

Κάτι, που ωστόσο δεν κατάφερε, αφού το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απάντησε αρνητικά στο αίτημα του.

Έτσι εξηγείται και η  σπουδή της Εισαγγελίας να διαφυλαχτεί η μυστικότητα της άσκησης ποινικών διώξεων, προκειμένου να μην διαρρεύσει ότι, εμπλέκονται και 143 ακόμη ύποπτοι.

Αυτό, που δεν εξηγείται είναι το γιατί, ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, άφησε να παρέλθει ο χρόνος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, για να απαγγείλει κατηγορίες για τους 30 και να διαχωρίσει την έρευνα για τους 143.

Τυχαίο;

Για την ιστορία, όσοι ήδη διώκονται ποινικά, προέκυψαν από την έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 από την Αυστρία και επεκτάθηκε σε έξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στη χώρα μας ακολούθησαν  κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέσεις ψηφιακών μέσων.

Στα 173 πρόσωπα, που εμπλέκονται συνολικά,  περιλαμβάνονται αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ του στοιχήματος.