Καταγγελίες Βρέντζου: «Το "χρίσμα" της ανόδου πήρε η Καλλιθέα, αφού η Καλαμάτα δεν μπορούσε» Credits: primesport.gr

Χανιά

Καταγγελίες Βρέντζου: «Το “χρίσμα” της ανόδου πήρε η Καλλιθέα, αφού η Καλαμάτα δεν μπορούσε»

23.04.24 | 18:28

Ο Γιώργος Βρέντζος με δήλωσή του ενημέρωσε σχετικά με την αποχώρησή του από τα Χανιά προβαίνοντας σε καταγγελίες για όσα κατά την κρίση του συμβαίνουν στη Super League 2.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Βρέντζου

«Το Σαββατοκύριακο που πέρασε τσεκαρίστηκαν και στους δύο ομίλους της Super League 2 τα εισιτήρια για την Super League 1. Και αν ο πρωταθλητής στον Βόρειο Όμιλο ήταν ουσιαστικά γνωστός από καιρό (για να μην πω από το καλοκαίρι), αυτός στο Νότιο όμιλο ξεκαθάρισε χθες (αν και βέβαια κάποιοι μας είχαν προειδοποιήσει εδώ και μήνες).

Μένουν βέβαια ακόμα 3 αγώνες, όπου αμιγώς ποδοσφαιρικά όλα μπορούν να αλλάξουν, αλλά στον θαυμαστό κόσμο της SL2, όπου όσον αφορά στον Πρωταθλητή σχεδόν τα πάντα είναι προκαθορισμένα, μην ελπίζετε ούτε καν για τα αυτονόητα.

Το “χρίσμα” στο Νότιο όμιλο είχε αρχικά δοθεί στην Καλαμάτα (ακριβώς όπως είχε δοθεί πέρυσι στην Κηφισιά), με “επιλαχούσα” την Καλλιθέα. Κι όταν φάνηκε ότι η Καλαμάτα δεν μπορεί με τίποτα (καλή η αβάντα αλλά πρέπει να έχεις και ομάδα) το “χρίσμα” πέρασε στην επιλαχούσα.

Τα Χανιά προσπάθησαν πάρα πολύ από την αρχή της χρονιάς να ανατρέψουν το στημένο σκηνικό. Παλέψαμε μόνοι, χωρίς καμιά απολύτως βοήθεια, απέναντι σε πολλούς και ισχυρούς, φανερούς και μη, αντιπάλους.

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος πιάσαμε ξανά κορυφή. Και τότε, μπροστά στον ορατό κίνδυνο τα ανεπιθύμητα Χανιά να μπουν σφήνα στα σχέδια του ποδοσφαιρικού υπόκοσμου, έπιασαν δουλειά όλων των ειδών τα ‘εργαλεία’. Όσα έγιναν τις 10 μέρες μετά τη νίκη μας επί της Καλλιθέας τα βλέπεις μόνο στον κινηματογράφο σε ταινίες με μαφιόζους και άλλους εγκληματίες…

Δεν παραβλέπουμε, βέβαια, τα δικά μας λάθη και αδυναμίες. Γιατί, ό,τι κι αν έκαναν όλοι αυτοί, δε θα τα κατάφερναν αν εμείς ήμασταν αγωνιστικά αυτοί που έπρεπε στα Play Off. Με δύο καλές, δύο κακές και μια μέτρια εμφάνιση δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα (ειδικά όταν η τράπουλα είναι σε μεγάλο βαθμό σημαδεμένη).

Τα Χανιά οφείλουν να κλείσουν την – ακόμα κι έτσι καλύτερη στην ιστορία τους – χρονιά με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι. Ο στόχος της ανόδου δεν επιτεύχθηκε αλλά, για πρώτη φορά, η ομάδα ήταν ανταγωνιστική και πρωταγωνίστρια από την αρχή μέχρι το τέλος. Ας είναι αυτή η βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η επόμενη χρονιά.

ΥΓ 1. Επί προσωπικού: Το τι προσέφερα τους 18,5 μήνες που ήμουν κοντά στην ομάδα το ξέρουν πολύ καλά όλοι (διοίκηση, στελέχη, προπονητές και παίκτες). Το τι θυσίες έκανα, σε διάφορα επίπεδα, το ξέρω μόνο εγώ και ο άνθρωπος που είναι πλάι μου. Όταν τελειώσει το Πρωτάθλημα θα μιλήσω. Και τότε θέλω να δω αν αυτοί που με αποδοκίμαζαν χθες θα έχουν το φιλότιμο να μου ζητήσουν συγνώμη (αν και οι περισσότεροι από αυτούς δε φαίνεται να διαθέτουν ούτε φιλότιμο ούτε μυαλό). Έως τότε, ας αναλογιστούν όλοι πως ήταν η ομάδα τον Σεπτέμβρη του 2022 που ήρθα και πως είναι τώρα που φεύγω…

ΥΓ 2. Να προσέχετε σαν τα μάτια σας τον Αντώνη Ροκάκη, τον πιο καθαρό και έντιμο παράγοντα που έχω συνεργαστεί…».