Κόντης Φωτογραφία: Eurokinissi

Παναθηναϊκός

Κόντης: «Εχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, αυτά τα ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες» (video)

19.05.24 | 23:21

Την βεβαιότητα του ότι ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί καλύτερος στον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη, εξέφρασε ο Χρήστος Κόντης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» αναφερόμενος στο Κύπελλο τόνισε μεταξύ άλλων οτι: «Αυτά τα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και θα πρέπει να ανταπεξέλθουν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των «πρασίνων»:

Τι έφταιξε και δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός παρά την πολύ καλή εμφάνιση του α’ μέρους:

Οντως, κι εμείς το αισθανθήκαμε. Κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε, είχαμε ευκαιρίες, βγάλαμε ένταση, ωραίους συνδυασμούς, αλλά δυστυχώς στο β’ ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα αναγκαστικών αλλαγών, με τους Τσέριν, Χουάνκαρ και Μπερνάρ. Ό Ολυμπιακός στο 2-0 πίεσε περισσότερο αλλα δεν νιώθαμε ότι απειλούμαστε. Μπήκε αυτό το γκολ του Ποντένσε και μας έριξε ψυχολογικά. Δυστυχώς γιατί ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια. Όταν έχεις το 2-0 στην έδρα σου, πρέπει να βρεις τρόπο να κρατήσεις το αποτέλεσμα και να μη δεχτείς γκολ.

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε να διαχειριστεί στην επιστροφή του:

Σε δύο μέρες δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Πιο πολύ προσπαθήσαμε να τονώσουμε ψυχολογικά την ομάδα, να δώσουμε ένα αγωνιστικό πλάνο για να βγάλουν τις ιδέες τους και τις ιδέες μας στο γήπεδο. Πιο πολύ με βίντεο. Σε μία τέτοια κατάσταση, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Εγώ είμαι φύσιν αισιόδοξος άνθρωπος, έχουμε πέντε μέρες μπροστά μας, ένα μεγάλο παιχνίδι και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε το πώς θα το κερδίσουμε. Νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι, μέσα από τις προπονήσεις θα καταφέρουμε να βγάλουμε περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Για το επιπλέον άγχος που θα έχει ο Παναθηναϊκός καθώς διακυβεύεται και η έξοδος στην Ευρώπη:

Αυτά τα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και θα πρέπει να αντεπεξέλθουν. Σίγουρα υπάρχει το ψυχολογικό στρες σε αυτά τα παιχνίδια. Το ρόστερ έχει πολύ καλούς, πιστεύω πολύ σε αυτούς. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να το βάλουμε στο πλάι και να δούμε πώς μπορούμε να κερδίσουμε το ματς του Σαββάτου.