Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Μια ανάσα από την αγορά Κάλενς η ΑΕΚ

13.06.24 | 23:21

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα γίνετα ιπράξη σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του Αλεξάντερ Κάλενς καθώς η ΑΕΚ πλήρωσε τη ρήτρα αγοράς του διεθνούς Περουβιανού κάνοντας τον δικό της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάλενς ήρθε στην Ένωση ως δανεικός στα χασομέρια της προηγούμενης καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου παίρνοντας τη θέση του Γιώργου Τζαβέλλα στο ρόστερ.

Με τις εμφανίσεις του στη σεζόν έπεισε ότι αξίζει τη θέση του 3ου στόπερ στο ρόστερ καθώς το πρόσημο της προσφοράς του (παρά τα όποια λάθη έγιναν στις μέτριες μέρες του) ήταν θετικό.

Αξιόπιστος στα μάτια του Αλμέιδα

Ο Κάλενς έδωσε τα διαπιστευτήρια του τραβώντας αρκετά μεγάλο κουπί ειδικά από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου και μετά, όταν έλειψε για ένα μεγάλο διάστημα ο Μουκουντί λόγω της απουσίας του στο Copa Africa σε συνδυασμό με έναν τραυματισμό που είχε ο Καμερουνέζος, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ-άουτ.

Στην ΑΕΚ είδαν στο πρόσωπο του Κάλενς έναν κεντρικό αμυντικό ο οποίος μπορεί εύκολα και άμεσα να προσφέρει στην ομάδα όταν οι συνθήκες το απαιτούν, ενώ είναι και ένας ποδοσφαιριστής που δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα διαστήματα που δε χρησιμοποιείται πολύ.

Την προηγούμενη σεζόν, ο Κάλενς έκανε συνολικά 25 συμμετοχές με την ΑΕΚ, 18 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 7 για τα play-off ενώ έγινε και 2 φορές σκόρερ με τα κιτρινόμαυρα