Φωτογραφία: Intime

Bloggers

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

18.06.24 | 21:10

Γράφει: Μαρία Ζαφειράτου

Ίσως να είναι από τις λίγες, σπάνιες φορές που η ανακοίνωση ενός προπονητή τυγχάνει καθολικής αποδοχής, ανεξαρτήτως χρωμάτων και οπαδικών προτιμήσεων. Στο άκουσμα του ονόματος «Ιβάν Γιοβάνοβιτς», η πλειοψηφία αναφώνισε «Ε, ναι. Ποιος άλλος;», καθώς ήταν σχεδόν οι ίδιοι που μετά την λύση συνεργασίας Πογιέτ-Εθνικής είχαν πει «Μήπως ήρθε η ώρα του Ιβάν;».

Ήμασταν κι εμείς που -ναι με συμφωνούμε με τους προλαλήσαντες αλλά – αμφιβάλαμε για το αν θα ξαναβλέπαμε τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού σε πόστο ελληνικής ομάδας.

-Μα γνωρίζει την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας μας.

Ε… Ναι. Ακριβώς γι’ αυτό δεν πιστεύαμε ότι θα ξαναγυρίσει. Γιατί δεν ήταν κάποιος τον οποίο θα μπορούσαμε να παραμυθιάσουμε με το «live your myth in Greece».

Αλλά και ακριβώς για τον ίδιο λόγο, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια καλή επιλογή. Γιατί ο κ. Γιοβάνοβιτς έχει απόλυτη επίγνωση της χώρας, του ποδοσφαίρου, της νοοτροπίας, των στραβών, των καλών και των ανάποδων που πρόκειται να αντιμετωπίσει. Δεν θα χρειαστεί να του κάνει κανείς τις συστάσεις, δεν έχει ανάγκη από κανέναν χρόνο προσαρμογής. Το μόνο που θα του είναι αδιαπραγμάτευτα απαραίτητο είναι η ελευθερία να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το πιο αισιόδοξο από την χθεσινή είδηση όμως, δεν είναι το διετές συμβόλαιο με τον Σέρβο προπονητή που θα ξεκινήσει άμεσα την προετοιμασία για τους αγώνες του Nations League τον Σεπτέμβριο. Αλλά τα αντανακλαστικά της νέας -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – διοίκησης της ΕΠΟ, η οποία πριν ακόμα αναλάβει και τυπικά τα ομολουμένως δύσκολα καθήκοντά της, φρόντισε για το πιο βασικό και πιο βασανιστικό τα τελευταία έτη για την Ομοσπονδία θέμα.

Το ότι πριν ακόμα εκλεγεί, η ομάδα του Μάκη Γκαγκάτση κλείνοντας αυτή την μόνιμα ανοιχτή πληγή και δείχνοντας πως η σοβαρή δουλειά δεν χρειάζεται χρόνο για να γίνει, αλλά αποφασιστικότητα, μάς ανάβει ένα φως ελπίδας σε αυτό το σκοτάδι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχε βαρεθεί η ψυχούλα μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια την αναβλητικότητα, το «θα δούμε», το “θέλει σκέψη το πράγμα, να το συζητήσουμε”. Και στο τέλος να μένουμε με την συζήτηση στο χέρι.

Πρώτο δύσκολο τεστ και το πέρασε.

Η ανηφόρα βέβαια αρχίζει εκεί κάπου στα μέσα Αυγούστου μαζί την έναρξη της Super League. Aλλά έως τότε, έχουμε καιρό για να πάρουμε φόρα.