Παναθηναϊκός Προετοιμασία

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναθηναϊκός: Η άμυνα στο χώρο, η πινελιά Αλόνσο και το… πόλο με Μουντάκη

24.06.24 | 21:50

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

To πρωί οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν με το πόδι στο… γκάζι και το απόγευμα το τρέξιμο συνεχίστηκε, κυρίως με μπάλα στο πρόγραμμα. Από ένα έντονο ζέσταμα μέχρι το οικογενειακό διπλό και την άμυνα στο χώρο!

Αποστολή στην Αυστρία Νίκος Παγκάκης

Είναι προφανές ότι ο Αλόνσο θέλει να περάσει μια ομαδική φιλοσοφία και να δώσει κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού ενώ σήμερα πάτησε… αρκετά πάνω στο 4-2-3-1, διάταξη που θα δούμε αρκετά.

Το λάνσαρε σε μια άσκηση τακτικής κατά τα τα 2/3 του γηπέδου, ενώ είχε χωρίσει τις ομάδες σε πορτοκαλί και πράσινους… Την ίδια ώρα φώναζαν διαρκώς οι δύο βοηθοί του, «συνεχίστε, κίνηση, κίνηση».

Πορτοκαλί: ήταν οι Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Αράο, Κάτρης, Κυριόπουλος, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Μπρέγκου, Τζούριτσιτς, Νταμπίζας.

Στην πράσινη ομάδα οι : Καρακασίδης, Γεντβάι, Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης, Φικάι, Ζέκα, Κρυπαράκος, Τρουιγέ, Νίκας, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ.

Για την ιστορία η φιλική αυτή κόντρα ολοκληρώθηκε 1-1 με γκολάρα σουτ του Γερεμέγεφ και κοντινό τελείωμα του Τζούρισιτς.

Σε αγώνες τύπου Rondo, ο Αλόνσο έβαλε την… πινελιά έντασης και όχι τακτικής.

Βασικά παρέταξε 4v2 παίκτες, με μια μετατροπή. Αφού όταν οι τέσσερις έχαναν την μπάλα αυτόματα καταλήγαμε σε ένα σχήμα 6v4. Όπου κάποιοι ποδοσφαιριστές του κύκλου που είχε δημιουργηθεί προστάτευσαν τις εστίες, ψάχνοντας είτε με δύο επαφές ή μια το γκολ εναλλάξ..

Ο προπονητής τερματοφυλάκων έκανε το χορτάρι… τιτανικό!

Οι όποιες οδηγίες του Γιώργου Μουντάκη, θύμισαν κάτι από πόλο. Χρησιμοποίησε μια μάνικα με υψηλή πίεση νερού για να δυσκολέψει την ζωή των γκολίπερ και πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις.

Στο ρελαντί Μπράουν, Λοντίγκιν, Μάγκνουνσον

Θεραπεία έκαναν οι Λοντίγκιν, Μάγκνουνσον στην προπόνηση και ατομικό πρόγραμμα με ταχύτητες και λίγο μπάλα, ακολούθησε ο Πάλμερ Μπράουν! Προληπτικά και οι τρεις, προσέχουν για να έχουν στο «τριφύλλι».