Ο Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της Λάτσιο Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναθηναϊκός: Συνεχίζει την προσπάθεια για Σάρι με υπομονή και Plan B

05.06.24 | 22:30

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

Ο Μαουρίτσιο Σάρι, παρά τις όποιες δυσκολίες συναντάει η περίπτωση του, παραμένει στους βασικούς στόχους του Παναθηναϊκού. Την ώρα που ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου συνεχίζει να συλλέγει εναλλακτικές. Η εύρεση συγκεκριμένων εναλλακτικών είναι ένα παράλληλο στοίχημα.

Κάποια προσωπικά θέματα του κόουτς φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν. Ενώ και η ευελιξία του Παναθηναϊκού, αναφορικά με το οικονομικό, διευκολύνει την προσέγγιση στον έμπειρο Ιταλό προπονητή. Οι «πράσινοι» έχουν παρουσιάσει με το… νι και με το σίγμα το πλάνο τους στο Μαουρίτσιο Σάρι, και έχουν αποδείξει την ζεστή διάθεση τους για να γίνει το «deal».

Ο Σάρι δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, για τον Παναθηναϊκό. Είναι όμως μια περίπτωση για την οποία επιμένουν οι «πράσινοι». Και με την νοοτροπία του «υπομονή εστί αρετή», στο «τριφύλλι» προσπαθούν να κάνουν το «colpo grosso». Nα πείσουν δηλαδή έναν προπονητή μεγάλου διαμετρήματος, να αφήσει τα πρωταθλήματα υψηλών ταχυτήτων, για χάρη μιας ελληνικής ομάδας!

Αν και το dead line αρχικά μπήκε για την Τετάρτη (5/6), οι όποιες διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να περιοριστούν σε στενά χρονικά όρια. Έτσι οι «πράσινοι» παρουσιάζονται πιο «large» προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Όμως έχουν παράλληλα και τα ραντάρ τους ανοιχτά, για κάθε περίπτωση.

Ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες ήταν και η Λάτσιο. Και γράφουμε ήταν, γιατί όλα τα ρεπορτάζ από την Ιταλία, δείχνουν πως οι «λατσιάλι» διευκολύνουν την κατάσταση. Ο Τούντορ μπορεί μετά από ένα τρίμηνο να μην στέριωσε στην Λάτσιο, κι αυτό έφερε μια σχετική ανησυχία, καθώς υπήρχε φημολογία ότι ο 65χρονος τεχνικός μπορεί να επιστρέψει στο παλιό του πόστο. Σενάριο που απομακρύνεται αλλά δεν έχει εκλείψει.

Όμως ο πρόεδρος της Λάτσιο, ο Λοτίτο – φέρεται να μην είναι υπερμαχος της επιστροφής Σάρι – έχει θέσει άλλες προτεραιότητες σύμφωνα με τους Ιταλούς. Αρχικά κάλεσε τον Αλέγκρι να μιλήσουν ενώ στην λίστα υποψηφίων βρίσκονται και Κλόζε, Μπαρόνι και Πάουλο Σόουζα.

Η προοπτική επιστροφής Σάρι, δείχνει να χάνει έδαφος. Το ρεπορτάζ του monobala.gr βάζει στο παιχνίδι για την Λάτσιο και τον Κονσεϊσάο. Από την Ιταλία αναφέρουν οι πηγές μας πως υπάρχει επικοινωνία. Ακόμη και η πόρτα της Μπολόνια, που είχε συνδεθεί με τον Σάρι, έκλεισε ερμητικά. Ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026.

Τα παραπάνω όμως σημαίνουν πολλά και τίποτα. Οι «πράσινοι» κρατούν σιγή ιχθύος , συνεχίζουν αθόρυβα τις διαπραγματεύσεις και περιμένουν μια «οριστική απάντηση»! Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει.

Και δεν είναι υποχρεωτικά αρνητική αυτή η καθυστέρηση. Αρκεί να είναι στα σκαριά και το plan B. Ο Σάρι περιμένει, ο Παναθηναϊκός επιμένει, περνώντας πάνω από τα όποια εμπόδια. Όμως δεν έχει φτάσει στον τερματισμό. Και σύντομα θα μάθουμε, αν θα δικαιωθεί για αυτή του την επιμονή. Το θετικό είναι ότι η πόρτα δεν έχει κλείσει. Όμως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.