Βαγγέλης Παυλίδης Φωτογραφία: Eurokinissi

Διεθνή

Παυλίδης: «Θα πάω εκεί που θα αμείβομαι καλύτερα – Οι ομάδες είναι επιχειρήσεις»

18.06.24 | 19:10

Ο Βαγγέλης Παυλίδης αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Μπενφίκα, με τους Πορτογάλους να είναι έτοιμοι να βγάλουν από τα ταμεία τους αρκετά εκατομμύρια για να καταφέρουν να τον «ντύσουν» στα χρώματά τους.

Ο Έλληνας επιθετικός που για ακόμη μία σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Άλκμααρ, παραχώρησε συνέντευξη στο podcast «Business Review Greece» στην οποία τόνισε πως θα πάει στην ομάδα που θα εισπράττει τα περισσότερα χρήματα, ενώ μίλησε και για το γεγονός πως οι ομάδες έχουν γίνει επιχειρήσεις, με ελάχιστους στο χώρο να παραμένουν ρομαντικοί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Παυλίδης:

-Για τις ομάδες που έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις:

«Το ποδόσφαιρο έχει γίνει ένα επιχειρηματικό παιχνίδι. Οι ομάδες είναι επιχειρήσεις. Οι ποδοσφαιριστές έχουν επίσης γίνει επιχειρήσεις. Και όλοι προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι στο ποδόσφαιρο, να γίνουν πιο γνωστοί και να βγάλουν χρήματα. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, για τον ποδοσφαιριστή, αυτό είναι μια δουλειά».

-Για το πως σκέφτεται σήμερα ένας ποδοσφαιριστής:

«Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τη δική του λογική και τη δική του κρίση. Αυτός επιλέγει τι θα κάνει στην καριέρα του.

Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που επιλέγουν αυτόν τον δρόμο, νομίζω ότι το κάνουν για να βοηθήσουν την οικογένειά τους, για να έχουν μια καλύτερη ζωή από οικονομικής άποψης.

Γιατί είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτούς, μετά τα 35 τους χρόνια, να έχουν ασφάλεια.

Όλοι οι άνθρωποι, όλοι μας δουλεύουμε για να κερδίσουμε χρήματα. Όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές, οι μπασκετμπολίστες και οι καταστηματάρχες.

Χρειάζεσαι χρήματα για να ζήσεις, για να επιβιώσεις.

Δεν μπορείς να το κάνεις μόνο για διασκέδαση, μερικές φορές πρέπει να γίνεις λίγο ρομαντικός για όσους από εμάς παρακολουθούν φανατικά.

Το οικονομικό κριτήριο υπάρχει, οπότε δεν μπορείς ακριβώς να κρίνεις έναν άνθρωπο ή έναν αθλητή από αυτό.

Μπορεί να είναι το πρώτο κριτήριο όταν επιλέγεις μια δουλειά, μπορεί να είναι το δεύτερο, μπορεί να είναι το τρίτο. Αλλά υπάρχει.

Το δικό μου κριτήριο είναι ότι αν μου προσφέρουν καλύτερη δουλειά, θα πάω εκεί που θα αμείβομαι καλύτερα».