Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Πιο ακριβός παίκτης στη Super League ο Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ

21.03.24 | 09:53

Στα 21 του χρόνια ο διεθνής επιθετικός μέσος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Κωνσταντέλιας, είναι ο πιο ακριβός παίκτης της Stoiximan Super League.

Η εκτιμώμενη μεταγραφική του αξία κυμαίνεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο συμπαίκτης του στο «δικέφαλο» του Βορρά, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας με 12 εκατ. ευρώ, πίσω από τον Σαντιάγο Έσε του Ολυμπιακού, που εκτιμάται στα 12,5 εκατ. ευρώ.

Την αναφορά έκανε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES), που εδρεύει στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ και η οποία παρουσιάζει τους 10 ποδοσφαιριστές με τις υψηλότερες εκτιμώμενες μεταγραφικές αξίες σε 66 πρωταθλήματα παγκοσμίως, πλην του Top-5 της Ευρώπης.

Η έρευνα έχει ως βάση ένα στατιστικό μοντέλο που προκρίνει την ιδιοκτησία και όχι τον δανεισμό, αλλά και τα χρόνια συμβολαίου που απομένουν.

Συνολικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει στην πρώτη 10άδα 4 παίκτες, ενώ εκτός των Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη, υπάρχει άλλος ένας Έλληνας, ο Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός) με 11,5 εκατ. ευρώ.

Η πιο… ακριβή δεκάδα της Stoiximan Super League:

  1. Γιάννης Κωνσταντελιάς (ΠΑΟΚ) 18 εκατ. ευρώ
  2. Σαντιάγο Έσε (Ολυμπιακός) 12,5 εκατ. ευρώ
  3. Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ) 12 εκατ. ευρώ
  4. Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός) 11,5 εκατ. ευρώ
  5. Ρόμπορτ Λιούμπιτσιτς (ΑΕΚ) 8,6 εκατ. ευρώ
  6. Νταβίντ Κάρμο (Ολυμπιακός) 8,5 εκατ. ευρώ
  7. Ντομινίκ Κοτάρσκι (ΠΑΟΚ) 8,3 εκατ. ευρώ
  8. Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ) 8,3 εκατ. ευρώ
  9. Φρανσίσκο Ορτέγκα (Ολυμπιακός) 8 εκατ. ευρώ
  10. Ορμπελίν Πινέδα (ΑΕΚ) 7,8 εκατ. ευρώ