ΑΕΚ οπαδοί μπάσκετ γήπεδο Άνω Λιόσια Φωτογραφία: Intime

Μπάσκετ

Ποινή 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στην ΚΑΕ ΑΕΚ από τη ΔΕΑΒ

09.04.24 | 21:22

Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επέβαλλε στη ΚΑΕ ΑΕΚ η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ), έπειτα από τη ρίψη γυάλινου μπουκαλιού από οπαδό της, στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (6/4) με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, για τα playouts της Basket League.

Παράλληλα, επιβλήθηκε μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και στην Προοδευτική, λόγω ρίψεως κροτίδας από φίλαθλό της στον κυριακάτικο (7/4) αγώνα με την Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικά η αποφάση της ΔΕΑΒ για την ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Επέβαλε σε βάρος του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΚΑΕ ΑΕΚ» την διοικητική κύρωση της διεξαγωγής δύο (2) αθλητικών συναντήσεων ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση αυτή συμμετέχει, λόγω ρίψης εντός του αγωνιστικού χώρου από φίλαθλο της, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΕΚ που έλαβε χώρα στις 06-04-2024 στην Πάτρα για τα playouts της Basket League 2023-2024, γυάλινου μπουκαλιού το οποίο θρυμματίστηκε, δηλαδή αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη στα εγγύς ευρισκόμενα αστυνομικά όργανα και θεατές. Δεδομένου ότι το εγκαλούμενο σωματείο έχει ήδη τιμωρηθεί διά της υπ΄ αριθ. 1/2024 Πράξεως της ΔΕΑΒ για ανάλογη παράβαση τυγχάνει υπότροπο, οπότε επιβάλλεται διπλάσια διοικητική κύρωση. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.5085/2024».