Άλκης Καμπανός Φωτογραφία: Intime

Monobala#not

Συγκινεί το τραγούδι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού (vid)

08.04.24 | 12:54

Ο Άλκης Καμπανός μπορεί να «έφυγε» άδικα το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου το 2022 σε οπαδικό επεισόδιο, ωστόσο δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και από κανέναν.

Με ένα τραγούδι σε στίχους του Κώστα Τουρνά και μουσική/ερμηνεία του Δημήτρη Τσοπανέλλη, η οικογένεια και οι φίλοι του 19χρονου αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη τιμούν τη μνήμη του, σήμερα 8 Απριλίου 2024, ημέρα των γενεθλίων του.

Το τραγούδι έχει τίτλο «Ο Άλκης είμαι» και αγγίζει τις καρδιές όλων μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δομής 1ης Φεβρουαρίου:

«Σήμερα 8 Απριλίου 2024 ο Άλκης, η οικογένεια και οι φίλοι του θα γιόρταζαν τα 21α γενέθλιά του.. Τιμούμε τη μνήμη του παιδιού μας, του αδερφού μας δημοσιοποιώντας ένα συγκλονιστικό τραγούδι.

Ήταν πριν από περίπου 26 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη βρισκόταν ακόμη στο μυαλό και στην καρδιά μας, ζητήσαμε από έναν μεγάλο καλλιτέχνη και Άνθρωπο, τον Κώστα Τουρνά, να γράψει ένα τραγούδι για τον Άλκη. Χωρίς καν να τον γνωρίζουμε προσωπικά.

Γνωρίζαμε όμως το ταλέντο του και το πόσο ευαισθητοποιημένος είναι. Μέσα σε 24 ώρες έγραψε και μας έστειλε τους συγκλονιστικούς στίχους του: “Ο Άλκης είμαι”. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε κάνει σημαία μας τον προτελευταίο στίχο γιατί μας εκφράζει απόλυτα:

«Ο Άλκης είμαι και μπορώ, μέσα από σένα πια να ζω, αρκεί να ξέρεις, να μιλάς, να σου μιλάω.»

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι στίχοι γράφτηκαν τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη. Στο τραγούδι δεν προστέθηκε/αλλάχθηκε καμία λέξη ή… όνομα έκτοτε», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακούστε το συγκινητικό τραγούδι