Γιάννης Τσακμακίδης, Ανθούπολη Credits: Intime

Γ' Εθνική

Τσακμακίδης στο monobala: «Γρήγορη προσαρμογή στη Γ΄ Εθνική η Ανθούπολη»

10.07.24 | 14:55

Στο monobala.gr μίλησε ο νέος προπονητής της Ανθούπολης, Γιάννης Τσακμακίδης, για την παρθενική συμμετοχή των πρωταθλητών Λάρισας στη Γ΄ Εθνική.

Ο διάδοχος του Μιχάλη Ζιώγα στον πάγκο, έχει δουλέψει στη Super League 2 ως υπηρεσιακός σε Ηρακλή και Απόλλωνα Λάρισας, αλλά και ως βοηθός προπονητή εκτός από τις δυο συγκεκριμένες ομάδες και σε Καλαμάτα, Αναγέννηση Καρδίτσας (συνεργάτης του Περικλή Αμανατίδη, όπως και στο «Γηραιό»).

Ως πρώτος κόουτς, ο Τσακμακίδης εργάστηκε μεταξύ άλλων σε Ηρακλή Λάρισας, Κ19 ΑΕΛ και Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Παράλληλα, ο Θεσσαλός είναι παλαίμαχος παίκτης των Λάρισας, Τρικάλων, Αναγέννησης Καρδίτσας, Ποσειδώνα Νέων Πόρων και Παναιτωλικού. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Η ομάδα θα παίξει πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική και μαζί με τον πρόεδρο Χρήστο Πρίφτη προσπαθούμε να την οργανώσουμε. Πολλές παράλληλες διαδικασίες είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση από το τοπικό επίπεδο στις εθνικές κατηγορίες. Ως τώρα έχουμε άψογη συνεργασία για το μονοπάτι που είπαμε πως θα ακολουθήσουμε.

Αυτό κυριαρχεί ως πρώτη εντύπωση, σε όσα συζητήσαμε με τη διοίκηση για το θέμα διαχείρισης της κατάστασης. Από την ομάδα λείπει η εμπειρία της Γ΄ Εθνικής και για αυτό αναζητάμε παίκτες με γνώση της κατηγορίας, για να γίνει πιο γρήγορη και εύκολη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα».

«Στόχος η παραμονή με αξιοποίηση των ντόπιων»

Για να συνεχίσει ο Γιάννης Τσακμακίδης: «Οι βλέψεις μας είναι φυσιολογικές, βάσει προϋποθέσεων, όχι κάτι ακραίο. Δεν έχουμε δυνατότητα να φέρουμε πολλούς παίκτες εκτός Λάρισας, οπότε πρέπει να αξιοποιήσουμε κατά βάση το ντόπιο στοιχείο. Προσπαθούμε να οργανωθούμε και σε θέματα εγκαταστάσεων, γήπεδο και προπονητικό, με λύση στη Λάρισα για έδρα. Θέματα καθημερινότητας και λειτουργίας.

Στόχος ασφαλώς ως νεοφώτιστοι και σε δύσκολη κατηγορία είναι η σωτηρία. Για να το πετύχεις, χρειάζεται να κάνεις πρωταθλητισμό. Με εξαίρεση 2-3 ομάδες που έχουν τα εχέγγυα για την άνοδο, αρκετοί θα πορευτούν έτσι. Περιμένουμε τους ομίλους και ποιες ομάδες εντέλει θα κατέβουν, μήπως γίνουν και διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής.

Επίσης, θέλουμε τη στήριξη του κόσμου σε μια νέα κατηγορία, πολύ ανταγωνιστική και απαιτητική. Επίσης, χρειάζονται και καλοί μικροί με το μέτρο που υπάρχει, θα επιδιώξουμε να έχουμε τουλάχιστον έξι, που να μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή».