ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ Φωτογραφία: X/ Athletic Xtra

Ισπανία

Βαλβέρδε: «Στην Ελλάδα πανηγύριζα τους τίτλους σε άγνωστο μπαρ» (vid)

07.04.24 | 11:44

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο Ισπανίας μετά από 40 χρόνια και όλη η Βασκονία βρίσκεται στο πόδι.

Ένας τίτλος τον οποίο περίμεναν γενιές και γενιές της Αθλέτικ να έρθει και τελικά έμελλε να γίνει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο.

Ο Βαλβέρδε, ο οποίος μετά το τέλος του τελικού προέβη σε… αποκαλυπτικές δηλώσεις για το πώς γιόρταζε την κατάκτηση των τίτλων με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Παράλληλα, όντας και γέννημα-θρέμμα Βάσκος, παραδέχθηκε ότι η κατάκτηση του Copa Del Rey δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον τίτλο της καριέρας του.

Οι δηλώσεις του Βαλβέρδε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας:

«Είχα αρνηθεί να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν τον τελικό, τώρα θα το σκεφτώ. Στην Ελλάδα, όταν κερδίσαμε έναν τίτλο, πήγα σε ένα μπαρ για να φάω κάτι με μια μπίρα σε ένα… άγνωστο μπαρ στην Αθήνα και ο ιδιοκτήτης μου είπε: “Μα, τι κάνεις εδώ;”», δήλωσε αστειευόμενος.

«Αυτός ο τίτλος δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο. Έτσι νιώθω. Με άλλες ομάδες έχεις την υποχρέωση να κερδίσεις και το έχω γιορτάσει με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα. Το Σούπερ Καπ με την Αθλέτικ το πανηγυρίσαμε πολύ και αυτός ο τίτλος είναι κάτι ξεχωριστό για όλα. Το πανηγυρίσαμε στο γήπεδο και οι άνθρωποι μαζί μου στο Μπιλμπάο ήταν πάντα σεβαστοί», ανέφερε συγκινημένος.