Φωτογραφία: Intime

Bloggers

Vamos πρόεδρε!

21.06.24 | 19:20

Γράφει: Μαρία Ζαφειράτου

Εξέπληξε; Ενθουσίασε; Προβλημάτισε; Πάντως μόνο αδιάφορος δεν πέρασε ο Μάριος Ηλιόπουλος στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας έβγαλε ένα πρόσωπο που σίγουρα δεν έχουν συνηθίσει στην Ένωση, καθώς μοιραία και για πολύ καιρό ακόμα, η σύγκριση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα είναι άμεση.

Όμως δεν πιστεύω πως ο Μάριος Ηλιόπουλος θέλει να μοιάσει ή να αντιγράψει τον απερχόμενο πρόεδρο. Και σε καμία περίπτωση, στόχος του δεν (θα πρέπει να) είναι αυτός.

Στην αίθουσα τύπου της OPAP Arena, εμφανίστηκε ένας άνθρωπος αν μη τι άλλο αυθεντικός. Για κάποιους, ίσως περισσότερο αυθεντικός απ’ όσο θα χρειαζόταν την δεδομένη στιγμή, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους, τι να κάνουμε;

Κάποιοι μίλησαν για γραφικότητα βλέποντας τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του, τα λόγια για φτερούγες της ΑΕΚ και τα «Vamos!». Στα δικά μου μάτια, είπε απλώς αυτά που ήθελε να πει. Με την φόρα που έχει ένας άνθρωπος, πολύ δε περισσότερο ένας επιχειρηματίας, όταν εισέρχεται σε έναν νέο κόσμο.

Δεν πιστεύω ότι πριν από μερικά χρόνια είχε βάλει στα επαγγελματικά πλάνα του να αναλάβει τις τύχες μιας ΠΑΕ, αλλά σίγουρα δεν φαίνεται για τύπος – τουλάχιστον από τα υπόλοιπα επιχειρηματικά του βήματα – που παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις στην πλάκα και ελαφρά τη καρδία.

Σίγουρα γνωρίζει, τουλάχιστον στη θεωρία, ότι η προεδρία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας έχει ξεχωριστές ιδιαιτερότητες που δεν μοιάζουν με τις υπολοιπες, καθώς συνοδεύονται από την αγάπη αλλά και συνάμα τις απαιτήσεις των φιλάθλων.

Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον να είναι η διατήρηση της ίδιας καλής σχέσης εμπιστοσύνης με τον Ματίας Αλμέιδα. Κάτι που, από τα χθεσινά, φαίνεται τουλάχιστον να έχει μπει σε σωστή βάση.

Αλλά δεν είναι πρωτάρης στα δύσκολα. Το σημαντικότερο για την όσο το δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη προσαρμογή του είναι το κούμπωμα και το σωστό «δέσιμο» με τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Είμαι βέβαιη πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης τους έχει αφήσει τις ανάλογες οδηγίες και συμβουλές.

Το καλό για τον νέο πρόεδρο είναι ότι (σε αντίθεση με τον «Τίγρη») παραλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο, στρωμένο μαγαζί. Τα υπόλοιπα δύσκολα ή εύκολα θα τα ανακαλύψει στο δρόμο πολύ σύντομα.