Λεωνίδας Βόκολος Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΑΣ Λαμία

Βόκολος: «Πολύ μεγάλη μέρα για την πόλη της Λαμίας»

28.02.24 | 21:44

Η Λαμία γνώρισε την ήττα από τον Ατρόμητο, ωστόσο εξαιτίας της ισοπαλίας του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στην Κηφισιά, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου εξασφάλισε και βαθμολογικά την είσοδο στα play off του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της Λαμίας αναφέρθηκε στο σημαντικό επίτευγμα της ομάδας του χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα «πολή μεγάλη για την πόλη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Βόκολος:

Για το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο: «Κάναμε κακό δεύτερο ημίχρονο σήμερα. Χάσαμε την συγκέντρωση μας και η εικόνα δεν ήταν πολύ καλή. Ωστόσο, θα πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά, γιατί σήμερα είναι πολύ μεγάλη ημέρα για την πόλη. Η ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά να βρεθεί στην ελίτ των έξι ομάδων της Ελλάδας. Το σημερινό είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να διαγράψει την προσπάθεια που έχει γίνει φέτος από όλους. Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Από εδώ και πέρα έχουμε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και να προετοιμαστούμε για τα play off».

Για το γεγονός πως γνώριζαν οτί θα είναι στα play off πριν την έναρξη του αγώνα: «Τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Όμως σίγουρα όταν γνωρίζεις πριν το ματς το αποτέλεσμα του άλλου -επειδή έχω παίξει ποδόσφαιρο- δεν μπορείς να είναι τόσο συγκεντρωμένος όσο θα έπρεπε».

Για το επίτευγμα της Λαμίας να μπει στα play off: «Είναι συνολική προσπάθεια και συνολική η επιτυχία. Ποτέ κανείς μόνος δεν μπόρεσε να τα καταφέρει στο ποδόσφαιρο. Από πέρυσι που είχα έρθει, όλοι μιλούσαν για θαύματα. Είχα πει και τότε πως δεν υπάρχουν ούτε μαγικά ραβδάκια, ούτε θαύματα. Χρειάζεται δουλειά και πίστη από όλους. Εμείς είχαμε εξ’ αρχής την πίστη και τα παιδιά έβγαλαν στο γήπεδο τη συνολική δουλειά που έγινε. Ευχαριστώ πολύ και τους ποδοσφαιριστές μου και το σταφ και όλο τον κόσμο που βρίσκεται κοντά μας. Όπως το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια».

Για την αποχώρηση του Καρλίτος από την ομάδα: «Θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για την παρουσία του στην ομάδα και όσα προσέφερε. Είναι σημαντικό κεφάλαιο για εμάς φέτος. Όμως, όπως είπα και πριν, δεν στηριζόμαστε σε έναν παίκτη. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα και να παρουσιαστούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στα play off».