Ολυμπιακός, πανηγυρικό Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

90 λεπτά μακριά από το όνειρο μιας ζωής

09.05.24 | 08:00

Μέχρι και πριν λίγους μήνες κανείς δεν περίμενε πως θα συμβεί.

Εκατομμύρια άνθρωποι στο πέρασμα των χρόνων το είχαν ονειρευτεί και ήρθε η ώρα που ο Ολυμπιακός απέχει ένα παιχνίδι, 90 λεπτά, απ´το να βρεθεί σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Σε μια σεζόν που ο σύλλογος έβαλε έξι (!) ομάδες του στις τέσσερις καλύτερες της Ευρώπης με τελευταία χρονικά την απίθανη αρμάδα του Μπαρτζώκα και το έπος που έγραψε στην Βαρκελώνη.

Σε μια σεζόν που το ποδόσφαιρο, μέσω της ομάδας Νέων, έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο. Σε μια σεζόν που εξελίσσεται ονειρικά για τον οργανισμό.

Το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και αν έχει ζήσει σπουδαίες βραδιές, αλλά μια τέτοια σαν την αποψινή ποτέ.

Θα είναι όλοι εκεί…

Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα δουν την αγαπημένη τους ομάδα να παλεύει απέναντι στην Άστον Βίλα για μια θέση στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, έχοντας μάλιστα ως προίκα τη νίκη της με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ.

Μαζί με τους τυχερούς που κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα μαγικό χαρτάκι θα βρίσκεται κάθε φίλαθλος της ομάδας σε όλη τη γη, κάθε ποδοσφαιριστής της που προσπάθησε και δεν τα κατάφερε στο παρελθόν.

Όλες οι μνήμες, όλες οι συνδέσεις, όλα τα δάκρυα που χύθηκαν για χαρά ή για λύπη.

Θα βρίσκονται εκεί οι 21 άνθρωποι που έφυγαν τόσο άδικα από την ζωή εκείνο τον καταραμένο Φλεβάρη του 81´.

Θα βρίσκονται εκεί ο Νότης Καμπερός και ο Μιχάλης Μανούσκος, οι άνθρωποι που έφτιαξαν τον Ολυμπιακό στην ταβέρνα του Μοίρα πριν από 99 χρονια, οι Ανδριανόπουλοι, ο Γόδας, ο Μουράτης, ο Δαρίβας, ο Μπέμπης, ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο Σιδέρης, ο Γιούτσος, ο Υβ και ο Δεληκάρης.

Θα είναι εκεί μαζί τους ο Αναστόπουλος, ο Ντέταρι, οι ¨Ρώσοι¨, ο Καραπιάλης, ο Τζόλε και ο Τζιοβάνι, όλοι όσοι πάλεψαν κάποτε για κάτι σπουδαίο με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Είναι το ματς που όλοι ήθελαν να βρεθούν. Είναι το ματς που όλοι ήθελαν να παίξουν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του κοιτάζουν μπροστά τους την ιστορία με μάτια που γυαλίζουν.

Μια τέτοια ευκαιρία μπορεί να μην τους παρουσιαστεί ποτέ ξανά. Τώρα είναι η ώρα τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.