Τριήμερο στα Γιάννενα με φόντο το Αγρίνιο Φωτογραφία: Intime

Άρης

Τριήμερο στα Γιάννενα με φόντο το Αγρίνιο

05.02.24 | 16:19

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άρης μετά το διήμερο ρεπό του Άκη Μάντζιου στους ποδοσφαιριστές του, καθώς δεν υπήρχε αναμέτρηση μεσοβδόμαδα όπως όλον τον Ιανουάριο και πλέον θα στρέψει την προσοχή του στο διπλό ηπειρώτικο ραντεβού του.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να επιστρέψουνε και πάλι από αύριο στις προπονήσεις θέλοντας να αφήσουνε μια και καλή πίσω τους τον τρόπο με τον οποίο πέταξαν δύο βαθμούς στις Σέρρες. Ειδικότερα οι Θεσσαλονικείς δεν επιθυμούν να δουν ανάλογες φάσεις στην περιοχή τους, όπως αυτή που τους κόστισε το γκολ της ισοφάρισης.

Ο νέος «Γολγοθάς»

Ο Μάντζιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι την ομάδα του την περιμένει μία δεύτερη σειρά συνεχόμενων παιχνιδιών μετά από αυτή που ολοκληρώθηκε. Ένας νέος «Γολγοθάς». Και αν ο πρώτος που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (3/2) στις Σέρρες περιλάμβανε 10 παιχνίδια σε 31 ημέρες, ο δεύτερος θα έχει 7 παιχνίδια σε 26 ημέρες.

Αρχή στα Ιωάννινα, εκεί όπου ο Άρης θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου (10/2) τον ΠΑΣ Γιάννινα, που δίνει την μάχη της παραμονής του στην Super League. Κι αν η αποστολή θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το απόγευμα της Παρασκευής (9/2) δεν θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη. Αντίθετα θα παραμείνει εκεί για μία ακόμη ημέρα, αφού τρεις ημέρες μετά υπάρχει ο πρώτος ημιτελικός για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Μίνι προετοιμασία

Το πρόγραμμα του Άρη προς αποφυγή ταλαιπωρίας και χιλιομέτρων περιλαμβάνει παραμονή στα Ιωάννινα και την Κυριακή (11/2). Κι όσο για την μετάβαση στο Αγρίνιο έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2), μετά το πέρας της μίνι προετοιμασίας με αποφόρτιση και μία προπόνηση, όπου ο Μάντζιος αναμένεται να δείξει και τα πλάνα του. Αυτά για το πιο σημαντικό παιχνίδι της φετινής χρονιάς σε αυτό της το χρονικό σημείο μέχρι το επόμενο.

Είναι ξεκάθαρο και δεν το κρύβουνε στις τάξεις του Άρη πως η παρουσία στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια και το 2010 είναι ο βασικός φετινός στόχος. Την κατάκτησή του που θα ισοδυναμεί εκτός από την προσθήκη ενός τίτλου στην τροπαιοθήκη και με την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρόβα στους Ζωσιμάδες

Για αυτό πολύ απλά το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα αποτελέσει μία πρώτης τάξης ευκαιρία εν όψει Παναιτωλικού. Το ερώτημα είναι αν σε κάποιο από τα δύο ο τεχνικός του Άρη θα επιδιώξει να κάνει διαχείριση του υλικού του ή όχι. Κάτι που αν συμβεί το πιθανότερο είναι να γίνει στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια. Όπως και να έχει όλα θα φανούνε στην πράξη.