Παρασκήνιο

Το φάουλ του εισαγγελέα

05.02.24 | 19:50

Καμία δέσμευση δεν αναλαμβάνει για την υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος.

Ορθώς έπραξε, καθώς πρόκειται για μια δικογραφία που τώρα σχηματίζεται. Άλλωστε, γιατί πρέπει να πει στους παράγοντες του ποδοσφαίρου το πώς και το πότε θα παραδώσει τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασεις που διενεργεί;

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπυρόπουλος είχε την Παρασκευή (2/2) συνάντηση με αντιπροσωπεία της Super League στο γραφείο του, η οποία αποδείχθηκε άκαρπη.

Στην παραίνεση «αν δεν προλαβαίνετε, ας αναλάβουν και άλλους εισαγγελείς», ο κ. Σπυρόπουλος είχε απαντήσει σύμφωνα με πληροφορίες: «Δεν θα μας υποδείξετε πως θα κάνουμε τη δουλειά μας».

Επίσης, ο αθλητικός εισαγγελέας που διερευνά την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, δεν διευκρίνισε αν στην υπόθεση εμπλέκονται και ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Το λάθος που έκανε ο Σπυρόπουλος

Το μόνο λάθος που έκανε ο Κώστας Σπυρόπουλος, ήταν πως σε δημόσια εκδήλωση ενώπιον του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, τον προηγούμενο Νοέμβριο, είχε δεσμευτεί ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις.

Μάλιστα, είχε «φωτογραφίσει» και πρόσωπα, ενώ είπε ότι κάποια από αυτά (τα πρόσωπα) έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν.