Credits: Intime

Ποδόσφαιρο Γυναικών

Η 17χρονη παίκτρια της Ισπανίας θα αποχωρήσει από την αποστολή λόγω… εξετάσεων

24.05.24 | 11:27

Μερικές φορές τα καθημερινά καθήκοντα ενός 17χρονου κοριτσιού που θέλει να παίζει… ποδόσφαιρο μπαίνουν στη μέση.

Συγκεκριμένα, η παίκτρια της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, Βίκι Λόπες, κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής, αλλά θα αποχωρήσει μετά τον πρώτο αγώνα, λόγω εξετάσεων που δίνει, με σκοπό την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο.

Σε ηλικία 16 ετών, 1 μήνα και 19 ημερών έγινε η νεότερη παίκτρια που έκανε το επίσημο ντεμπούτο της με την φανέλα των «μπλαουγκράνα». Η μεσοεπιθετικός είναι επίσης η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια στην ιστορία του συλλόγου, ανεξαρτήτως φύλου, που κάνει ντεμπούτο στο Champions League και σκοράρει σε Clasico.

«Το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του selectividad είναι σημαντικότερο από το ποδόσφαιρο»

Η Βίκι Λόπες, η οποία αγωνίζεται και με τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας, βρέθηκε ξανά στις κλήσεις για τους δύο προκριματικούς αγώνες με τη Δανία για το Euro 2025, αλλά θα αποχωρήσει από την προετοιμασία μετά την πρώτη αναμέτρηση.

Ο λόγος αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη τύπου, μετά την ανακοίνωση της λίστας και έχει να κάνει με τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις της παίκτριας.

Συγκεκριμένα, η Λόπες δίνει εξετάσεις για την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, το λεγόμενο «selectividad».

Την είδηση έκανε γνωστή η προπονήτρια της εθνικής Ισπανίας, Μόντε Τομέ, η οποία δήλωσε ότι το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του «selectividad» είναι πιο σημαντικό και πρέπει να δώσουν το πράσινο φως γι’ αυτό. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρουν αν θα μείνουν με 23 παίκτριες ή θα κληθεί νέα αθλήτρια.

Έμαθε για τη κλήση της στην Εθνική ενώ διάβαζε για διαγώνισμα

Η Βίκι σπουδάζει στο δεύτερο έτος του Bachillerato, στον κλάδο των θετικών επιστημών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο και οι σπουδές της διασταυρώνονται.

Η νεαρή παίκτρια της Μπαρτσελόνα δέχτηκε το πρώτο της τηλεφώνημα από την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών, ενώ διάβαζε για ένα διαγώνισμα που είχε την ίδια μέρα το απόγευμα. Το τηλεφώνημα την αιφνιδίασε: «Έλαβα πολλά τηλεφωνήματα, διάβαζα γιατί είχα εξετάσεις το απόγευμα. Πήρα πολλά τηλεφωνήματα και τότε έμαθα ότι θα με καλούσαν στην εθνική ομάδα. Οι εξετάσεις πήγαν αρκετά καλά», δήλωσε η ίδια.

Η 17χρονη στην σύντομη καριέρα της έχει γίνει κάτοχος 2 πρωταθλημάτων Ισπανίας, 1 Champions League, 2 Super Cup, ενώ με την Εθνική κέρδισε το Nations League τον περασμένο Φεβρουάριο.