Σορεντίνο Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Σορεντίνο: «Φαβορί η Φιορεντίνα, αλλά δείτε τι έγινε στο Αταλάντα – Λεβερκούζεν»

25.05.24 | 15:56

Η Φιορεντίνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στον τελικό του Conference League, εκεί όπου στις 29 Μαΐου στην «OPAP Arena» θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο Στέφανο Σορεντίνο, που έχει περάσει από την Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο «Radio Bruno», έχρισε την ιταλική ομάδα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, θυμίζοντας όμως όσα έγιναν στο Δουβλίνο, στην αναμέτρηση της Αταλάντα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν για τον τελικό του Conference.

Ο Σορεντίνο αναφέρθηκε και στη μεγάλη νίκη της Ένωσης κόντρα στη Μίλαν για το Champions League το 2006, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θα έχει ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς θα είναι στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανο Σορεντίνο:

«Έχοντας βρεθεί στην Ελλάδα για δύο σεζόν, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα γήπεδα είναι πολύ “καυτά”. Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να πας να παίξεις έναν τελικό υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι επίσης αλήθεια ότι, ως τελικός, τα εισιτήρια θα μοιράζονται μεταξύ των δύο συλλόγων, οπότε και οι φίλαθλοι της βιόλα φαντάζομαι ότι η προσμονή θα είναι πολύ δυνατή στην πόλη και όχι μόνο από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Θυμάμαι τη νίκη που καταφέραμε το 2006 με την ΑΕΚ κόντρα στη Μίλαν στο Champions League. Ένας άλλος παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει τα πάντα στο γήπεδο των αντιπάλων του, δηλαδή της ΑΕΚ. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι.

Φαβορί η Φιορεντίνα; Ναι, αλλά σε έναν τελικό λίγη σημασία έχει, δείτε τι έγινε μεταξύ Αταλάντα και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Φυσικά, μετά τους δύο τελικούς πέρσι, αυτή τη φορά η Φιορεντίνα πρέπει να το πάρει σπίτι της».