Μακεδονικός Φωτογραφία: Eurokinissi

Superleague 2

Εμπνεύστηκε από… Τσβόλε και Σλοτ η σέντρα του Μακεδονικού (vid)

26.05.24 | 20:48

Η ολλανδική Τσβόλε και ο τρόπος που έκανε σέντρα σε παλιότερο αγώνα της αποτέλεσε… πηγή έμπνευσης για τον Μακεδονικό.

Στο τελευταίο και νικηφόρο φετινό ματς των «πράσινων», στο 3-1 εντός με τη Νίκη Βόλου, με το χατ τρικ του Σιμόνι, που σήμανε τον τερματισμό στην πρώτη τριάδα, η σέντρα για την εκκίνηση στο β΄ μέρος ήταν πανομοιότυπη. Η τελευταία σέντρα της σεζόν. Και όχι με όποιον και όποιον, αλλά με τον Άρνε Σλοτ, νέο τεχνικό της Λίβερπουλ και παλαίμαχο των Ολλανδών.

Η… καντήλα με κατακόρυφη μπαλιά γίνεται με το σκεπτικό της… τύφλωσης των αντιπάλων από τον ήλιο. Μόνο που στην Ευκαρπία τα συγκεκριμένα 15 δευτερόλεπτα της εφαρμογής είχε… σκοτεινιάσει, με αρκετά σύννεφα στον ουρανό προσωρινά!

Ήταν ένα χιουμοριστικό challenge, που οι συνθήκες του ματς ευνοούσαν στο να δοκιμαστεί από την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά. Ο πρώτος πειραματισμός έγινε στην τελευταία προπόνηση, μαζί με τις στατικές φάσεις.

Εφτά φορές γκολ η Τσβόλε στα… 30΄΄!

Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι ούτε μια, ούτε δυο, αλλά… εφτά φορές φέρεται να έχει σκοράρει η Τσβόλε με τη συγκεκριμένη «κομπίνα», στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα αγώνων!

Η πρώτη πάσα έγινε από τον Λεωνιδόπουλο και το «γέμισμα» από τον Τσουκάνη, κάνοντας αντιπάλους να… ψάχνονται, να χάνουν τις θέσεις τους και προσωρινά να αιφνιδιάζονται.

Δείτε το σχετικό βίντεο παραλληλισμού από την ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης