Στέλιος Γιαννακόπουλος Φωτογραφία: Eurokinissi

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Γιαννακόπουλος: «Όλα τα σημάδια δείχνουν Ολυμπιακό»

29.05.24 | 20:03

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα στον μεγάλο τελικό του Conference League στην «AEK Arena» (22:00).

Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν τον πιο κρίσιμο αγώνα της ιστορίας τους, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να μιλάει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» για την αναμέτρηση των Πειραιωτών.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σπουδαιότητα του ματς, τη δυναμική των «βιόλα», αλλά και τη… μάχη των πάγκων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

«Θέλω να καυτηριάσω ότι δεν είχαμε κόσμο στον δικό μας εγχώριο τελικό. Αν δεν μπορούμε μόνοι μας να ζητήσουμε βοήθεια από την UEFA. Είναι λυπηρό να είσαι προπονητής ή παίκτης και να βιώνεις αυτό. Πρέπει γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ, χωράει 70.000 κόσμο και να έχει 35.000 ο ένας και 35.000 ο άλλος. Είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει».

«Θεωρώ ότι όλα τα σημάδια, σε παραλληλισμό με την πορεία της Εθνικής μας ομάδας το 2004, δείχνουν κάτι. Για εμάς τότε ήταν κομβικό το παιχνίδι με την Γαλλία, το μπράντεφερ σήμερα για τον Ολυμπιακό ήταν τα ματς με την Άστον Βίλα. Όταν μπορείς να ματσάρεις μία τέτοια ομάδα, με σύνολο τερμάτων 6-2, είσαι σε κατάσταση να πας μέχρι τέλους και να κατακτήσεις το τρόπαιο.

Αποκλείεται να μην υπάρχει άγχος. Και πίεση. Είναι ένα παιχνίδι που δίνει τρόπαιο, είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για τον σύλλογο. Είναι ο πρώτος τελικός μετά τον Παναθηναϊκό στο Γουέμπλεϊ. Εμείς, σαν χώρα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πηγαίνουμε κάθε χρόνο σε τελικούς».

Για την δυναμική της Φιορεντίνα υπογράμμισε: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι ο δεύτερος σερί τελικός που πάει στην διοργάνωση, αυτό από μόνο του λέει πολλά. Θα είναι δύσκολο, όσο θέλει ο Ολυμπιακός, άλλο τόσο θέλουν κι αυτοί να το πάρουν. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για την «μάχη» των πάγκων σημείωσε: «Είδατε την Αταλάντα του Γκασπερίνι, ενός μετρ της τακτικής. Το ίδιο ή παρόμοιο θα γίνει και σήμερα. Θα προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν ο ένας τον άλλο. Δεν ξέρω αν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό μας, αν η Φιορεντίνα θα περιμένει ή θα πιέζει ψηλά. Δεν θα μου προξενήσει εντύπωση οτιδήποτε και αν δω στο τακτικό κομμάτι».

Για τον Ελ Κααμπί: «Ο σέντερ φορ τρέφεται με το γκολ. Έχει μεγάλη συχνότητα επαφής με τα δίχτυα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μένει μόνο εκεί. Έχει και πολύ καλά χαφ, έχει και τον δημιουργικό Φορτούνη, αλλά και τον ανασταλτικό και προπονητή στο γήπεδο, Ιμπόρα. Έχει, επίσης, δύο καλούς Έλληνας τερματοφύλακας. Ο Ολυμπιακός έχει ραχοκοκαλιά».

Για το ειδικό βάρος του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έχει κατακτήσει το Europa League με την Σεβίλλη: «Όταν το έχεις κάνει, μιλάς στα αποδυτήρια και οι παίκτες παίρνουν το 110%. Όταν το έχει κάνει κάποιος οφείλεις να τον ακούς».

Τέλος τόνισε: «Η δυναμικότητα του πρωταθλήματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση όσοι περισσότεροι Έλληνες παίζουν, τόσο καλύτερα θα είναι για την Εθνική μας ομάδα».