O Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού ήταν κάθετος για το πολύ αυστηρό πλαίσιο ανοίγματος των γηπέδων Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Βρούτσης: «Όσοι κάνουν ντου, θα κλείνει την επόμενη αγωνιστική το γήπεδό τους»

07.02.24 | 13:51

Αυστηρό μήνυμα σε οπαδούς και ομάδες σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς εμφανίστηκε ο Γιάννης Βρούτσης στην παρουσίαση των μέτρων για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της Super League.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση που αστυνομικοί αντιληφθούν είσοδο οπαδών σε γήπεδο με την πρακτική του «ντου», αυτόματα την επόμενη αγωνιστική, κατόπιν της σχετικής έκθεσης της ΔΕΑΒ.

«Στις 6 Μαρτίου ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία που αν δεν τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου, κανένα γήπεδο που δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους. Δώσαμε αρκετό χρόνο.

Κλιμάκια και από τα τρία υπουργεία (Ψηφιακής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού) επισκέφτηκαν και τα 14 γήπεδα, είδαν την ιδιομορφία τους, έγινε κοινή συζήτηση με τους παράγοντες και υπήρξαν και εκθέσεις για την εγκατάσταση καμερών», σημείωσε ο υπουργός.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για παρουσία οπαδών των δύο ομάδων από Βρούτση

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στο μέτρο της ταυτοπροσωπίας, «το ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση έχει τέτοια πρωτοβουλία και έχει τέτοια συναίνεση. Προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε την αθλητική βία, που εκκολάπτεται μέσα στα γήπεδα».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για την παρουσία του κόσμου και των δύο ομάδων στα γήπεδα, εφόσον ωριμάσουν και «χτυπηθεί η παραβατικότητα στον πυρήνα της».