Pascal Jansen - Vangelis Pavlidis

Διεθνή

Πώς ο Γιάνσεν «απογείωσε» τα στατιστικά και την καριέρα του Παυλίδη

07.02.24 | 18:22

Ο Πασκάλ Γιάνσεν είναι στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολλανδός τα τελευταία 2 χρόνια διατέλεσε τεχνικός της Άλκμααρ, με το συμβόλαιο του να διακόπτεται στις 17 Ιανουαρίου του 2024.

Στην Άλκμααρ υπήρξε προπονητής -μεταξύ άλλων- και του Βαγγέλη Παυλίδη. Οι δυο τους πήγαν περίπου την ίδια περίοδο στην ομάδα (πρώτος ο Γιάνσεν με διαφορά 3 μηνών) και αυτό βοήθησε και τους δύο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πήρε μεταγραφή στις 9 Ιουλίου στην ολλανδική ομάδα και εντάχθηκε σταδιακά στο βασικό σχήμα.

Την πρώτη χρονιά πήρε 37 συμμετοχές και πέτυχε 14 γκολ με 5 ασίστ, ενώ τη δεύτερη σεζόν του στο Άλκμααρ (2021-22) ο 23χρονος, τότε, σέντερ φορ πήρε 51 συμμετοχές συνολικά, πετυχαίνοντας 25 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Παρόμοια στατιστικά εμφάνισε και την αγωνιστική περίοδο 2022-23, έχοντας 40 συμμετοχές με 22 γκολ και 14 ασίστ.

Ο Παυλίδης «κούμπωσε» εξαιρετικά με τον Γιάνσεν

Προπονητής και παίκτης φαινόταν να έχουν ταιριάξει πολύ καλά. Ο Γιάνσεν, μάλιστα, σε μία συνέντευξη που είχε δώσει στις 26 Οκτωβρίου του 2023, έφερε τον Έλληνα στράικερ σαν παράδειγμα «προς μίμηση».

Ο 51χρονος τεχνικός είχε εξηγήσει το σκεπτικό του, αναφέροντας πως πιστεύει στα σταθερά rotation των ομάδων, γιατί πρέπει να δίνεται χρόνος στους παίκτες να βρουν τους ρυθμούς τους και να εξελιχθούν. Πάνω σε αυτό είχε αναφερθεί στον Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος κατάφερε να προσαρμοστεί εύκολα στην ομάδα και με σκληρή δουλειά έδειξε γρήγορα μία τρομερή εξέλιξη. Τόνισε, επίσης, ότι τον βλέπει να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος.

Τη φετινή σεζόν (2023-24), η οποία ήταν και η τελευταία που συνυπήρχαν οι δυο τους, ο 24χρονος σέντερ φορ έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα σε 32 αγώνες και έχει πετύχει 24 γκολ. Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι που ήταν στον πάγκο ο Πασκάλ Γιάνσεν, το οποίο έληξε 3-3 στην κανονική διάρκεια και 7-2 στα πέναλτι υπέρ της Άλκμααρ, ο Παυλίδης σκόραρε το 5ο επιτυχημένο πέναλτι γκολ.

Στα παιχνίδια που ακολούθησαν μετά την αποχώρηση του Ολλανδού τεχνικού ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει βρει μόνο ένα γκολ, με επιτυχημένο πέναλτι, το οποίο είναι και το 19ο της φετινής σεζόν.