Ο Μάντζιος συνομιλεί με τον Φαμπιάνο Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Ένα ρόστερ με πιθανές επιπλέον απώλειες και ανάγκη βασικής ενίσχυσης

05.06.24 | 18:40

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης δια του ισχυρού της άνδρα του Θόδωρου Καρυπίδη με την άμεση συμφωνία διατήρησης του Άκη Μάντζιου στην άκρη του πάγκου της ομάδας λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, έδειξε τα… θέλω της. Την εμπιστοσύνη της στον 54χρονο τεχνικό και συνάμα να μην χαθεί χρόνος για την διαμόρφωση του νέου ρόστερ από έναν άνθρωπο που γνωρίζει τις ανάγκες του.

Ο Άρης στις αρχές του Ιούνη και εν όψει της πρώτης του προετοιμασίας χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μετά από πέντε συνεχόμενες δείχνει να έχει ένα ρόστερ με βασικό κορμό. Τέτοιο ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις ενίσχυσής του ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατό από αυτό που βρήκε και διαχειρίστηκε ο 54χρονος τεχνικός ακόμη και μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ακόμη και μετά τις όποιες τυχόν απώλειες μπορεί να υπάρξουνε ελέω Λορέν Μορόν (σ.σ. αποτελεί κοινό μυστικό ότι είναι στο στόχαστρο ομάδων κυρίως του εξωτερικού) και Μόουζες Οντουμπάτζο (σ.σ. φέρεται να βρίσκεται μεταξύ άλλων στο μπλοκάκι του Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ) αλλά και όχι μόνο.

Και όλα αυτά σε μία χρονιά όπου μπροστά της έχει ένα πλεονέκτημα για τον Άρη σε σχέση με αυτήν που ολοκληρώθηκε. Ποιο είναι αυτό; Το πέμπτη ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κατά ένα δηλαδή επιπλέον σε σχέση με τα τέσσερα που της περιόδου που έφθασε στο τέλος της και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πάλεψε μέχρι τέλους για το τέταρτο. Αυτό μέσω του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά όμως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ο Άρης δύσκολα να πέσει κάτω από διψήφιο αριθμό νέων προσώπων στο ρόστερ όπως συνηθίζεται τα τελευταία καλοκαίρια. Αυτό που θα έχει μόνο εν Ελλάδι υποχρεώσεις για να πετύχει τον βασικό του στόχο. Της εξασφάλισης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και της διεκδίκησης του Κυπέλλου Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ρίχνοντας μία ματιά στο υπάρχον ρόστερ του Άρη και με δεδομένη την προφορική συμφωνία με τον Χούλιαν Κουέστα για νέο συμβόλαιο τριετούς χρονικής διάρκειας ο Μάντζιος έχει συνολικά 19 ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο σίγουρα να υπολογίζει. Συγκεκριμένα εκτός του Ισπανού τερματοφύλακα πρόκειται για τους Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φατόρε, Βέλεθ, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Ζουλ, Νταρίντα, Βερστράτε, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Σαμόρα, Φετφατζίδη, Παναγίδη και Μορόν.

Μορόν και Οντουμπάτζο σε πρώτο πλάνο

Από αυτούς ωστόσο υπάρχει ένα ερωτηματικό – μικρό ή μεγάλο θα φανεί στην πορεία – δίπλα από 2+2 ποδοσφαιριστές. Ποιοι είναι αυτοί; Οι 2 βασικοί που ήδη αποτελούν αντικείμενο συζήτησης είναι οι Μορόν και Οντουμπάτζο. Όσο για τους άλλους δύο φαίνεται πως θα είναι πιθανότατα οι Φεράρι αλλά και Βέλεθ με τον Μάντζιο σίγουρα να θέλει τον υγιή Ισπανό κεντρικό αμυντικό/χαφ υπό τις οδηγίες του.

Εκτός από τους 19 παραπάνω υπάρχει ακόμη ένα καρέ ποδοσφαιριστών που αποτελεί κοινό μυστικό ότι θα γίνει προσπάθεια λύσης των συμβολαίων τους. Πρόκειται για τους Ματαρίτα, Πάβισιτς, Πάρντο και Τζούρασεκ. Από αυτούς ο Πάβισιτς είναι πολύ πιθανό μετά τον δανεισμό του στη Ντιναμό Βουκουρεστίου να παραμείνει εκεί ενώ η μεγάλη έκπληξη απομάκρυνσης έχει να κάνει με τον Τζούρασεκ που είχε ενεργό ρόλο την χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Κι όσο για αυτούς που θα αποτελέσουνε παρελθόν με δεδομένο ότι τα συμβόλαιά τους ολοκληρώθηκαν; Αυτοί είναι οι Κάρλσον, Χουτεσιώτης, Φαμπιάνο (σ.σ. είναι ξεκάθαρο πως παρά το θέλω της διοίκησης για παραμονή του φαίνεται να υπάρχει διαφορά τη στιγμή αυτή στο οικονομικό), Χριστοδουλόπουλος, Ρουπ, Ντουκουρέ, Μπένετ (σ.σ. καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την Σάντερλαντ), Ανσαριφάρντ και τέλος ο Γιώργος Δεληζήσης που όπως είναι γνωστό έχει αποφασίσει να βάλει τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Πως εφόσον δεν μείνει ο Χουτεσιώτης ο Άρης θα χρειαστεί έναν τερματοφύλακα που θα πλαισιώσει τον Κουέστα. Είναι δεδομένο ότι ψάχνεται για αριστερό μπακ, σε μία θέση όπου στηρίχτηκε στον Μοντόγια και δεν του βγήκε ο Φεράρι, αλλά και έναν δεξιό στην περίπτωση που αποφασιστεί να πουληθεί ο Οντουμπάτζο. Σίγουρα έναν δεξιοπόδαρο κεντρικό αμυντικό αφού όλα δείχνουνε πως δεν θα μείνει ο Φαμπιάνο και ανάλογα με τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τον Βέλεθ και μία λύση για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτόν που θα καλύψει το κενό του Τζούρασεκ αν και εφόσον λύσει το συμβόλαιό του και θα είναι δίπλα στον Ζουλ μαζί με τον Νταρίντα.

Ο Μανού Γκαρθία δείχνει να είναι βαρόμετρο για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή στη θέση του. Μπορεί και όχι λόγω της παρουσίας του Φετφατζίδη ενώ η αποχώρηση του Ανσαριφάρντ συνεπάγεται με απόκτηση σίγουρα ενός ακόμη επιθετικού. Ακόμη και αν υπάρχει η εναλλακτική του Σαμόρα όπως φάνηκε στη διάρκεια της χρονιάς. Το μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει θα είναι όταν πουληθεί ο Μορόν και ο Άρης χάσει τον βασικό του σκόρερ. Τον άνθρωπο εκτελεστή που βρήκε και πάλι μετά από πολλά χρόνια για την κορυφή της επίθεσής του.

Αν μείνει ο Ισπανός επιθετικός όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Αν όχι τότε ο «πονοκέφαλος» της εύρεσης του αντικαταστάτη του πολύ μεγάλος εκτός και αν αναζητείται ήδη. Τέλος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και παρά την παρουσία του Σουλεϊμάνοφ από τα δεξιά φαίνεται πως βρίσκονται σε αναζήτηση όχι ενός αλλά δύο χαφ που θα μπορέσουν να σηκώσουνε τη φανέλα βασικού. Όλα αυτά στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου με τον υδράργυρο στα θερμόμετρα της χώρας να ανεβαίνει ήδη και μάλιστα αρκετά και το νέο ρόστερ του Άρη να δείχνει πως έχει πολύ δρόμο για τη τελική του διαμόρφωση.