Ματίας Αλμέιδα Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Οι σταθερές ματιές της ΑΕΚ στην αφρικανική αγορά

05.06.24 | 16:33

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η ΑΕΚ κινείται για την άμεση και ουσιαστική της ενίσχυση στο πλαίσιο της ανανέωσης του ρόστερ, ωστόσο δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που εξετάζονται σε ότι έχει να κάνει με τη μακροπρόθεσμη στελέχωση της ομάδας με περιπτώσεις παικτών που θα αποτελέσουν πρότζεκτ.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας η περίπτωση του 22χρονου αμυντικού χάφ από την Ακτή Ελεφαντοστού, Μοχάνεντ Ζουγκρανά. Για την ώρα δεν είναι γνωστό το αν η συγκεκριμένη περίπτωση προχωρήσει, ωστόσο το δεδομένο είναι ότι η «Ένωση» δεν παρατάει την αγορά της Αφρικής σε ότι έχει να κάνει με παίκτες οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν μακροπρόθεσμα.

Το συνεχές ποντάρισμα στην αγορά της Αφρικής

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει… αδυναμία στις περιπτώσεις νεαρών Αφρικανών οι οποίοι παίρνουν χρόνο με τη δεύτερη ομάδα και σε περίπτωση που κριθεί ότι είναι συμβατοί με τα θέλω του Ματίας Αλμέιδα τότε ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Η περίπτωση του Ζίνι είναι η πιο ενδεικτική ωστόσο δεν είναι η μόνη. Το περασμένο καλοκαίρι η «Ένωση» επένδυσε σε άλλες τρεις περιπτώσεις Αφρικανών οι οποίοι ήρθαν με οψιόν αγοράς και έπαιξαν στη σεζόν με την ΑΕΚ Β’. Λαμαράνα, Γεμπόα και Φοφανά ήταν οι νεαροί της συγκεκριμένης κατηγορίας, με τους πρώτους δυο -όπως όλα δείχνουν- να χαιρετούν και τον τρίτο να συνεχίζει, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

Δεν το αφήνει στην τύχη του

Προφανώς τα συγκεκριμένα πονταρίσματα της ΑΕΚ ούτε «εμπορικά» είναι, ούτε μεγάλες πιθανότητες για την άμεση ενίσχυση της πρώτης ομάδας έχουν. Είναι ωστόσο μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς η ανάδειξη παίκτη μέσα από μια ενδοσυλλογική διαδικασία και η δημιουργία υπεραξίας μετά από αρκετό καιρό, παραμένει ένα στοίχημα για το club. Και το δεδομένο είναι ότι οι αναζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν αφήνουν το συγκεκριμένο κομμάτι στην τύχη του.