Ο Μανού Γκαρθία με τη φανέλα του Άρη Φωτογραφία; Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Το «restart» του Μάνου Γκαρθία

10.06.24 | 10:55

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Μάνου Γκαρθία ήρθε καλοκαίρι του 2022 στον Άρη υπογράφοντας ένα συμβόλαιο τετραετούς χρονικής διάρκειας. Ωστόσο μετά από δύο καλοκαίρια, το φετινό, το τρίτο του, θα είναι αυτό που θα καταφέρει για πρώτη φορά να κάνει κανονικά προετοιμασία.

Και τι σημαίνει για τον Ισπανό μέσο να κάνει κανονικά προετοιμασία; Να είναι παρών από την πρώτη μέρα αυτής υπό τις οδηγίες του Άκη Μάντζιου σε αντίθεση με ότι ίσχυσε τον πρώτο του χρόνο με προπονητή του τον Χερμάν Μπούργος αλλά και το δεύτερό του με τον Τόλη Τερζή.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μάνου Γκαρθία θα έχει την ευκαιρία για το δικό του restart. Για να εμφανιστεί πιο έτοιμος από κάθε άλλη χρονιά και να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει τους αγωνιστικούς του στόχους. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι έχει φροντίσει παράλληλα με τις καλοκαιρινές του διακοπές να προπονείται για να είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται στο πρώτο ραντεβού του Άρη.

Γιατί κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια; Το πρώτο του 2022 είχε έρθει προς τα τέλη Ιουλίου και ενώ η ομάδα ξεκινούσε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις ενώ το περσινό του 2023 δεν ήταν σε θέση.

Στην χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Μάνου Γκαρθία ήταν υγιής. Στη διάρκειά της βέβαια είναι αλήθεια πως είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε από τον Άκη Μάντζιο.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός ωστόσο έκανε 21 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και αν ήταν ένα ματς ωστόσο όπου σίγουρα άπαντες στις τάξεις του Άρη περίμεναν μία πολύ καλύτερη απόδοση ήταν στο παιχνίδι της χρονιάς. Στο τελευταίο. Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Άρης το καλοκαίρι του 2022 είχε κάνει την υπέρβαση στην περίπτωση του Μάνου Γκαρθία, αγοράζοντας το 100% των δικαιωμάτων του από την Σπόρτινγκ Χιχόν, έναντι 4.000.000 ευρώ. Ένα ποσό που είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει τον Ισπανό μέσο να αποτελέσει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου ξεπερνώντας αυτό των 3.500.000 ευρώ για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Για αυτό και μόνο τον λόγο περιμένουν έστω και μετά από δύο χρονιές από τον Μάνου Γκαρθία γνωρίζοντας πλέον πολύ καλά που βρίσκεται αλλά και την προπονητική λογική του Μάντζιου να αποδώσει τα αναμενόμενα. Να αποτελέσει τον ηγέτη στη νέα χρονιά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Απομένει πλέον αυτό να φανεί και στην πράξη.