Παρασκήνιο

Τεράστιο όνομα φέρνει ο Γκαγκάτσης για αρχιδιαιτητή – CEO ο Γεωργίου και προπονητής ο Ιβάν

11.06.24 | 17:18

Γράφει: Avatar photo

Ποιο είναι το πρόσωπο που θέλει ο Μάκης Γκαγκάτσης ως επικεφαλής στην ΚΕΔ;

Ποιον έχει βολιδοσκοπήσει για την θέση του CEO της ΕΠΟ και ποιος παραμένει ως βασική επιλογή για τη θέση του προπονητή της Εθνικής;

Tί πληροφορίες πήραν για τον Ντιέγκο Αλόνσο Ισπανοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που επικοινώνησαν με συμπατριώτες τους;

Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα του Θόδωρου Καρυπίδη;

Tί συνέβη με τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ήταν επιλογές Μελισσανίδη;

Ποιου ποδοσφαιριστή το «όχι» δεν ξεχνά ο Ιβάν Σαββίδης;

Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Καρέλης;

Ποιο είναι το πλάνο του Πανιωνίου ενόψει της συμμετοχής στη Super League 2

Tις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έχει ο «Αδιάκριτος»

Ο Γκαγκάτσης θέλει πρόεδρο στην ΚΕΔ τον Μπριχ

Ο Μάκης Γκαγκάτσης παρέθεσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη «Δίκη στο OPEN» αποκαλύπτοντας διάφορα θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην ΕΠΟ, στην οποία θα είναι επισήμως πρόεδρος από τις 22 Ιουλίου.

Απέφυγε όμως να αναφέρει, αν και το φωτογράφησε, το πρόσωπο που επιθυμεί να φέρει στην Ελλάδα για να αναλάβει τα καθήκοντα του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ.

Πρώτος στη λίστα του Γκαγκάτση είναι ο Φέλιξ Μπριχ. Αποτελεί τον διακαή πόθο του Γκαγκάτση για το κορυφαίο πόστο στην ελληνική διαιτησία. Ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για να πείσει τον πρώην Γερμανό ρέφερι.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Μπριχ δεν είναι ιδιαίτερα θετικός προκειμένου να τεθεί επικεφαλής στην ελληνική διαιτησία.

Ο Γκαγκάτσης θα συνεχίσει το πρεσάρισμα μήπως και καταφέρει να του αλλάξει γνώμη. Αν γίνει αυτό θα πρόκειται αναμφισβήτητα για τεράστια επιτυχία καθώς ο Μπριχ θεωρείται από τους καλύτερους διαιτητές, Γερμανούς και μη, που σφύριξαν στα γήπεδα. Μιλάμε για όνομα επιπέδου Champions League στη διαιτησία.

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας

Ο Μπριχ είναι δικηγόρος με διδακτορικό στον αθλητισμό. Στις 25 Νοεμβρίου του 2023 διηύθυνε ματς για τελευταία φορά στην καριέρα του. Ήταν το νούμερο 334. Τραυματίστηκε στο 25ο λεπτό του αγώνα Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγάρδη (1-2). Γονάτισε, σφαδάζοντας από τον πόνο, στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας πάθει ρήξη χιαστού.

Ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο διαιτητή Πάτρικ Σβένγκερς. Νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου, διαιτήτευσε το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2-0). Πέρσι τον τελικό του κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2-0) και το παιχνίδι των play offs Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (1-0). Γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως γι’ αυτό διστάζει να έρθει στην ΚΕΔ. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι δύσκολη περίπτωση αλλά καλά κάνει ο Γκαγκάτσης και ψάχνει αρχιδιαιτητή από το πάνω ράφι.

Εκτελεστικός διευθυντής από την UEFA

Eκτός από το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ, που θα ασχοληθεί μαζί με τους αλλοδαπούς συνεργάτες του, με τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, ο Γκαγκάτσης σκέφτεται ήδη για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή (CEO) και θα τρέχει την καθημερινότητα της ΕΠΟ έχοντας εκ του καταστατικού ιδιαίτερα αυξημένες αρμοδιότητες.

Το πρόσωπο το οποίο έχει βολιδοσκοπήσει είναι ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου, ο οποίος εργάζεται στην UEFA ως επικεφαλής του τμήματος υπηρεσιών στις εθνικές ομοσπονδίες.

Ο Γεωργίου από το 2016, οπότε διορίστηκε διοίκηση της ΕΠΟ από τις FIFA/UEFA  και στη συνέχεια οπότε υπήρξε επιτήρηση από τις υπερεθνικές αρχές, η οποία ολοκληρώθηκε καλοκαίρι του 2022, ήταν συχνά-πυκνά παρών στο πάρκο Γουδή, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ελλαδικό ποδόσφαιρο και μετέχοντας στις συναντήσεις της πλευρά του ποδοσφαίρου με την πλευρά της κυβέρνησης.

Ιβάν ο καταλληλότερος

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θέλει να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται και πάντως πριν τις εκλογές της 22ας Ιουλίου, το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής, δεδομένου ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου υπάρχουν οι αγώνες του Νations League.

Μια από τις βασικές επιλογές παραμένει ο Ιβάν Γιοβανόβιτς, τον ο οποίο ο Γκαγκάτσης εκτιμά ως προπονητή, ενώ ο Σέρβος, λόγω της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, έχει γνώση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και των Ελλήνων ποδοσφαιριστών συνολικά.

Φωτογραφία: Intime

Θα ιδρώνουν τη φανέλα

«Πήρατε έναν πολύ καλό προπονητή, αλλά ετοιμαστείτε για… πολύ ιδρώτα στην προπόνηση».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβαν κάποιοι Ισπανοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που επικοινώνησαν με συμπατριώτες τους για να πάρουν πληροφορίες για τον Ντιέγκο Αλονσο.

Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του 49χρονου, αλλά και για τα πολύ καλά αποδυτήρια που έχει.

Τα στελέχη παραμένουν

Υπήρξαν περιπτώσεις στελεχών της ΠΑΕ ΑΕΚ που (προς τιμήν τους) θεώρησαν σωστό να ακολουθήσουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην έξοδο, όμως με παρέμβαση του τέως μεταλομετόχου και φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του Μάριου Ηιόπουλου παρέμειναν στις θέσεις τους και αφότου η «Ένωση» άλλαξε σελίδα.

Επομένως η ιστορική μετάβαση της ΑΕΚ έγινε χωρίς να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό πρόσωπα και καταστάσεις. Τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο…

Φωτογραφία: Intime

Aπό το «όχι» στο… «δεν ξεχνώ»

Ποδοσφαιριστής της Μπασάκσεχιρ θα είναι και τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος ανανέωσε τελικά το συμβόλαιό του με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

O 30χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός πολύ θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη, όμως σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι, ο μοναδικός που επιθυμούσε τώρα την επιστροφή του στην Τούμπα ήταν ο Ράζβαν Λουτσέσκου καθώς ο Ιβάν Σαββίδης μάλλον δεν ξέχασε το περσινό «όχι» που άκουσε από τον Γιαννιτσιώτη ποδοσφαιριστή.

Επιστροφή στο «τιμ Λουτσέσκου»

Γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία πως ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της Φιορεντίνα θα είναι ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Τζιόρτζιο Μπιάνκι.

Ωστόσο, τίποτα ακόμα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Σκιαθίτης, ο οποίος ήταν κομμάτι του τιμ Λουτσέσκου από το 2017 έως το 2019, αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ μετά από τρία χρόνια, “παρότι είχε συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά αλλά εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα, για να είναι κοντά στην οικογένεια του” όπως ανέφερε η ανακοίνωση του κυπριακού συλλόγου. Λέτε να έχουμε… επιστροφή;

Το μεγάλο στοίχημα του Καρυπίδη

Το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ του Άρη φαντάζει ίσως το πιο μεγάλο στοίχημα για τον Θόδωρο Καρυπίδη σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ θα κληθεί να βρει λύσεις με όσους παίκτες δεν υπολογίζει ο Άκης Μάντζιος.

Ένα εγχείρημα που θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο από τη στιγμή που θα υπάρξει κάποια πώληση ή ακόμη και κάποιες πωλήσεις με τους Λορέν Μορόν και Μόουζες Οντουμπάτζο, να έχουν μπει στο κάδρο.

Ειδικότερα ο δεύτερος λόγω και αλλαγής ιδιοκτησίας που υπήρξε στην ΑΕΚ.

Θόδωρος Καρυπίδης
Φωτογραφία: Intime

Επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε

Ο Ζοζέ Ανιγκό επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια για τον ίδιο. Και πιο συγκεκριμένα στον πάγκο του Λεβαδειακού, που υπό τις οδηγίες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, μετά από έναν χρόνο απουσίας, θα είναι ξανά παρών στην Super League.

Ο Γάλλος τεχνικός που βρισκόταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ως υπεύθυνος των ακαδημιών, θέση που άφησε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα να εργαστεί τον Ιούλιο του 2017 στην ομάδα της Βοιωτίας.

«Μετακομίζει» στην Καλλιθέα

Ο Νίκος Καρέλης συνεχίζει τις καλοκαιρινές του διακοπές και παράλληλα ετοιμάζεται για την ποδοσφαιρική του στέγη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο έμπειρος επιθετικός δύσκολα να παραμείνει στον Παναιτωλικό, εξίσου δύσκολα να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό του ΟΦΗ με το πιο πιθανό να είναι να μετακομίσει στη νεοφώτιστη Athens Kallithea.

Ο Καρέλης βρήκε και πάλι δίχτυα στο πρωτάθλημα
Φωτογραφία: Intime

Ποδοσφαιριστής ή τεχνικός διευθυντής;

Ο Γιώργος Τζαβέλας έγινε προ ημερών μπαμπάς. Aκόμη, όμως, δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει τη νέα χρονιά. Αν δηλαδή θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά την αποχώρησή του και από την Εθνική ομάδα ή θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά. Μία φήμη πάντως τον φέρνει να ετοιμάζεται να αναλάβει πόστο τεχνικού διευθυντή σε ομάδα της Super League.

Το πλάνο του Πανιωνίου για τη Super League 2

Η νέα διοίκηση του Πανιωνίου έχει θέσει προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα του συλλόγου και αυτές ξεκινούν με τις εργασίες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται βελτιωτικά στο στάδιο της ομάδας, με διαφοροποιήσεις στα αποδυτήρια αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Καθοριστική είναι η 19η Ιουνίου όπου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Πανιωνίου ΓΣΣ, με θέμα την δημιουργία ΠΑΕ για την συμμετοχή του Πανιώνιου στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα αναμένεται να πάρουν μπροστά οι μηχανές για την μεταγραφική ενίσχυση, ενώ το πλάνο περιλαμβάνει την παραμονή 10 με 12 παικτών από την περσινή σεζόν, που οδήγησαν τον σύλλογο στην άνοδο. Αυτή την περίοδο γίνονται πολλές διερευνητικές επαφές με αρκετούς ποδοσφαιριστές τόσο από την Super League, όσο και από την Super League 2. Ακόμη παίκτες που αγωνίστηκαν με τον σύλλογο τα προηγούμενα χρόνια έχουν προσεγγίσει τους ιθύνοντες της ομάδας με στόχο να βρεθούν στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Τέλος ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, που την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, κατά τις πρώτες επαφές με την ομάδα φέρεται να έχει απόσταση από τα χρήματα που προσφέρουν οι Νεοσμυρνιώτες.

Καμία πόρτα δεν κλείνει για τους ανθρώπους του Ιστορικού που θα ανεβάσουν ταχύτητα στα μεταγραφικά μετά την έγκριση της δημιουργίας ΠΑΕ.