ΑΛΜΕΙΔΑ Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα επιστρέφει και… ξεκαθαρίζει

14.06.24 | 15:50

Γράφει: Άκης Γεωργίου

H επιστροφή του Ματίας Αλμέιδα στην Ελλάδα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα «τρέξει» τις εξελίξεις σε αρκετά θέματα που αφορούν τον αγωνιστικό σχεδιασμό και θα δρομολογήσει και κάποιες επιπλέον εξελίξεις σε ότι αφορά τον καταρτισμό της ομάδας της νέας αγωνιστικής σεζόν. Αυτό δε σημαίνει ότι ο αγωνιστικός σχεδιασμός παραμένει στάσιμος, κάθε άλλο αφού γίνονται πράγματα τόσο σε ότι αφορά στα «έλα» αλλά και στα «φύγε».

Η καυτή πατάτα στο θέμα Πόνσε

Η καυτή πατάτα της δεδομένης στιγμής είναι χωρίς αμφιβολία το ζήτημα του Πόνσε. Σε μια ομάδα που έχει την πρόθεση να γίνει ανανέωση και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει σημαντικές σταθερές σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν (βλ. Αραούχο, Άμραμπατ) δεν είναι το πιο απλό εγχείρημα το ενδεχόμενο παραχώρησης του πρώτου της σκόρερ.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η πώληση του Πόνσε στο MLS τότε η ΑΕΚ θα κληθεί να φέρει άμεσα τον αντικαταστάτη του, κάτι που σημαίνει ότι προστίθεται ένας ακόμα… μπελάς ο οποίος πρέπει να λυθεί μέσω του αγωνιστικού σχεδιασμού. Είναι γνωστό ότι οι δυνατότητες της ΑΕΚ σε επίπεδο σκάουτινγκ και αγωνιστικού σχεδιασμού είναι κάπως περιορισμένες και είναι αρκετά πιθανό ο αντί-Πόνσε να είναι κάποιος εκ των παικτών που δεν είναι άγνωστοι στην ελληνική αγορά. Υπό αυτό το πρίσμα δεν γίνεται να μην μπουν στο κάδρο (όσο πρώιμο κι αν είναι αυτό) ο Μπακαμπού που ήταν διακαής πόθος του Αλμέιδα πέρσι (από πολύ δύσκολη περίπτωση έως… χλωμή) και ο Μορόν του Άρη. Πάντα, όμως, υπάρχει το ενδεχόμενο να δώσει τη λύση ο Αλμέιδα με κάποιον παίκτη που γνωρίζει ο ίδιος, κάτι που συνέβη στο παρελθόν.

Όπως και να έχει, πάντως, από πλευράς χαρακτηριστικών στην περίπτωση αποχώρησης του Πόνσε είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλμέιδα θα επιλέξει έναν επιθετικό πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του Γκαρσία, παρά του Αργεντίνου. Το θέμα είναι βέβαια τι θα βρεις και τι θα καταφέρεις να φέρεις…

Κινητικότητα για τερματοφύλακα

Άμεσα θέλει να κινηθεί η ΑΕΚ και στο θέμα του τερματοφύλακα με τον Στρακόσια να εξακολουθεί να είναι ο πρώτος στόχος, τον Μπάρκα να ακολουθεί με λιγότερες πιθανότητες και με τον Μπρινιόλι να εξακολουθεί να υπάρχει στο κάδρο. Και εδώ πάντως η ανάγνωση των πραγμάτων δεν είναι απλή, αφού στο θέμα Στρακόσια φαίνεται ότι ο διεθνής Αλβανός δε θα βιαστεί ενώ θα χρειαστεί και ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να βρει άκρη με την Μπρέντφορντ. Όπως και να έχει, αρκετά θα είναι τα πράγματα που θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα και η άφιξη του Αλμέιδα στην Αθήνα θα αποτελέσει μια πολύ καλή αιτία προκειμένου η κατάσταση να επισπευστεί.