Ο Λουτσέσκου Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΑΟΚ

Το ρεκόρ του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και οι μακροβιότεροι «Έλληνες»

10.02.24 | 08:20

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η χθεσινή μέρα (9/2) για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον «Δικέφαλο» και πλέον αναμένεται να γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου. Ο έμπειρος κόουτς μπαίνει έτσι σε ένα «κλειστό» κλαμπ των «Big 5» που έχουν αφήσει το δικό τους… στίγμα στους πάγκους.

Ο 55χρονος προπονητής βρέθηκε στους Θεσσαλονικείς αρχικά τη διετία 2017-2019 πριν αποχωρήσει για την Αλ Χιλάλ που έμεινε ως το 2021. Ο Ρουμάνος επέστρεψε στον «Δικέφαλο» την ίδια χρονιά και θα παραμείνει βάσει του συμβολαίου του έως το 2027!

Ο Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα, ενώ τη φετινή σεζόν έχει φτάσει έως τους «16» του Conference League.

Πριν από τον Ρουμάνο τους Θεσσαλονικείς κατείχαν το ρεκόρ οι Φερνάντο Σάντος και Λες Σάνον που ήταν στον πάγκο από μία τριετία. Ο Πορτογάλος από το 2007 έως το 2010, ενώ ο Άγγλος από το 1971 έως το 1974!

Φωτογραφία: Intime

Ο… ανέγγιχτος Γκέραρντ

Ο μακροβιότερος προπονητής στους ελληνικούς πάγκους είναι ο Ευγένιος Γκέραρντ, ο οποίος ήταν στο «τιμόνι» του ΟΦΗ από το 1985 έως το 2000 και πολύ δύσκολα θα σπάσει το ρεκόρ του.

Ο «Γκεραρντάκης» όπως έγινε γνωστός στην Κρήτη κατέκτησε ένα Κύπελλο με τους «ασπρόμαυρους» με τους οπαδούς της ομάδας να τον κρατούν ζωντανό στη μνήμη του.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον είχαν καθηλώσει σε αμαξίδιο. Απεβίωσε στις 2 Ιανουαρίου 2018 στον αγαπημένο του τόπο, την Ελιά Ηρακλείου.

Φωτογραφία: Intime

Ο «προδότης» μακροβιότερος στην ΑΕΚ

Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ένα όνομα, μία ιστορία για ΑΕΚ και Ολυμπιακό! Ο Σέρβος προπονητής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους οπαδούς της Ένωσης όταν το 1996 αποφάσισε να μετακομίσει στους Πειραιώτες.

Ο έμπειρος κόουτς πριν φύγει από τους «κιτρινόμαυρους» ήταν 8 χρονιά στον πάγκο τους από το 1988, ένα ρεκόρ που κρατάει μέχρι και σήμερα και σχεδόν κανένας δεν έχει καταφέρει να το… ακουμπήσει!

Ο Πορτογάλος της τετραετίας στο Λιμάνι

Φωτογραφία: Intime

Το 2018 έρχεται στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς που κατάφερε να πάρει αρκετούς εγχώριους τίτλους με τους «ερυθρόλευκους», ενώ παράλληλα έκανε τους Πειραιώτες να παίζουν ένα πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ο Μαρτίνς αποχώρησε το 2022, ωστόσο πρόλαβε να γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να είναι δεύτερος με 3 χρόνια παρουσίας.

Φωτογραφία: Intime

Ένας Αργεντίνος στα «πράσινα»

«Φόρτσα Ρότσα, Μπουμπλής» ήταν το σύνθημα των οπαδών του Παναθηναϊκού κάθε φορά που ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έμπαινε ως ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.

Η ιαχή αυτή συνεχίστηκε και από το 1994 έως και το 1997 όταν και ο Αργεντίνος διετέλεσε προπονητής των «πράσινων». Είναι εκείνος που έχει καθίσει τον περισσότερο καιρό στο τιμόνι του «τριφυλλιού» με μεγαλύτερη στιγμή του το «διπλό» στην έδρα του Άγιαξ το 1996.

Ο Φοιρός έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Άρη

Φωτογραφία: Intime

Ο τελευταίος προπονητής της λίστας είναι ο Γιώργος Φοιρός που στο συνολικό του πέρασμα από τον πάγκο του Άρη μετράει 4 έτη σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός έχει 245 ματς με τους «κίτρινους». Η αρχή έγινε το 1992, με την πρώτη του θητεία να ολοκληρώνεται το 1994. Τη σεζόν 1997-1998 έγινε το τρίτο του πέρασμα, ενώ την περίοδο 2002-2003 έγινε η τρίτη και τελευταία θητεία του στο τιμόνι του συλλόγου.