Credits: Intime

Ποδόσφαιρο Γυναικών

Όταν η ρήξη χιαστού σηματοδότησε την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της (video)

20.06.24 | 08:52

Στη Στίνε Λάρσεν η ζωή της έδειξε δύο φορές το σκληρό της πρόσωπο, ωστόσο «ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της».

Ήταν Απρίλιος του 2023, στην αναμέτρηση της Χάκεν με την Βιτσιό, όταν η επιθετικός υπέστη για δεύτερη φορά ρήξη πρόσθιου χιαστού, ακριβώς πέντε χρόνια μετά τον πρώτο της τραυματισμό.

Επιβιβαζόμενη στο πούλμαν της επιστροφής στο μυαλό της κυριαρχούσαν διάφορες σκέψεις.

Θα πέρναγε ξανά την πόρτα του χειρουργείου, τη διαδικασία αποκατάστασης και θα έλειπε μήνες ολόκληρους από την αγωνιστική δράση.

Επιπλέον, θα έμενε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη διοργάνωση που ονειρεύεται κάθε ποδοσφαιριστής και τρίτον ήθελε να γίνει μητέρα.

Και τότε η απογοήτευση της μετατράπηκε σε χαρά. Πήρε την απόφαση που τόσο καιρό ματαίωνε, ενώ μέσα της το ήθελε πολύ.

Αποφάσισε να γίνει μητέρα. Να βρει φως μέσα στο σκοτάδι της περιόδου που διένυε. Ένα χρόνο μετά, η Λάρσεν κρατά στην αγκαλιά της την κόρη της και επέστρεψε ξανά στις προπονήσεις της Χάκεν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stine Larsen (@larsenstine)

«Ένιωσα σαν μια εγωιστική απόφαση που δεν ωφέλησε τον σύλλογο και την ομάδα»

Όταν η παίκτρια διένυε την πέμπτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, ο πρώτος άνθρωπος που το είπε ήταν ο προπονητής της Χάκεν.

Στη συνέχεια όμως ο σύλλογος άλλαξε προπονητή. Η πρώτη της κουβέντα μαζί του ήταν: «Γεια σου, είμαι η Στίνε και είμαι έγκυος», ανέφερε η ίδια, ενώ περιέγραψε αυτή τη συζήτηση ως «περίεργη».

Η Λάρσεν δυσκολεύτηκε να το πει στην ομάδα της «Ένιωσα σαν μια εγωιστική απόφαση που δεν ωφέλησε τον σύλλογο και την ομάδα», είπε. Η Χάκεν ανταποκρίθηκε θετικά, καθώς περίμενε ότι θα έλειπε έτσι και αλλιώς μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του τραυματισμού.

Ήταν από τις καλές περιπτώσεις, που η ομάδα δεν έφερε αντίρρηση στα «θέλω» της παίκτριας, δεν την έδιωξε, ενώ αντιθέτως την στήριξε.

Η Σουηδία χρησιμοποιεί τους κανονισμούς μητρότητας της FIFA και της FIFPro και έχει προσθέσει διατάξεις σχετικά με την άδεια εγκυμοσύνης, την αμοιβή, τα ατομικά προγράμματα προπόνησης και τη φροντίδα των παιδιών. Οι παίκτριες, για παράδειγμα, εξακολουθούν να πληρώνονται ολόκληρο το μισθό τους αν ο γιατρός κρίνει ότι είναι πολύ επικίνδυνο να παίξουν.

Ήξερε τι έκανε! Είχε πάρει αυτή την απόφαση συνειδητά. Ήταν δύσκολο για την ίδια, αλλά κατάφερε να μετατρέψει μια περίοδο θλίψης σε χαράς.

Αντί να μετρά τις μέρες της αποκατάστασης της, μετρούσε τις μέρες για να φέρει στο κόσμο το παιδί της.

Πλέον έχει ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας, με την επιστροφή της στα γήπεδα να έχει οριστεί για τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ θα είναι και στην διάθεση της εθνικής Δανίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stine Larsen (@larsenstine)