Ο Τάσος Μπακασέτας ντύνεται στα πράσινα και αυξάνει τη τάση ελληνοποίησης του Παναθηναϊκού/ Φωτογραφία: INTIME SPORTS

Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή Μπακασέτα και η στόχευση στην ελληνοποίηση

19.01.24 | 14:48

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα, ντύνοντας στα «πράσινα» τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας. Με συμβόλαιο 2,5 ετών το «τριφύλλι» έκλεισε τον 30χρονο μεσοεπιθετικό προσφέροντας του 1.500.000 ευρώ σε «καθαρές» ετήσιες αποδοχές, με συνέπεια να γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής στη Super League.

Ερχόμενος από την γειτονική Τουρκία με πληθώρα συμμετοχών είναι έτοιμος να ενταχθεί στους «πράσινους» και να ριχτεί στην μάχη του τίτλου.

Η στροφή προς την ελληνοποίηση

Η τάση ελληνoποίησης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στον Παναθηναϊκό, με τον Μπακασέτα να γίνεται η δεύτερη κατά σειρά προσθήκη των «πράσινων» στη μεταγραφική περίοδο μετά τον Δημήτρη Λημνιό. Αποτελεί τον έκτο Έλληνα ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του «τριφιλλιού», με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό του.

Οι επιλογές των «πρασίνων» δεν είναι τυχαίες, καθώς όλες έχουν τον ίδιος στόχο. Επιλέγονται ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία, προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Υποστηρικτής του πλάνου είναι και ο νέος του προπονητής, Φατίχ Τερίμ, ο οποίος έχει ήδη περάσει την νοοτροπία του. Σε κάθε ομάδα που κάθισε στην άκρη του πάγκου της είχε τον ίδιο στόχο, να δημιουργήσει ένα ρόστερ με γηγενείς παίκτες.

Τα ταλένα που δημιουργεί εδραιώνονται στο ρόστερ

Σημειώνεται ό,τι επί εποχής Γιοβάνοβιτς, ο Σέρβος τεχνικός ακολούθησε την ίδια φιλοσοφία, με τις περιπτώσεις των Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη να είναι ενδεικτικές.

Ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς διανύει την πιο επιτυχημένη διετία στην καριέρα του, ενώ παράλληλα βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής για την σεζόν 2022-23. Η ατομική του ποιότητα, αλλά και η καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφεραν και την εκτόξευση του 24χρονου φορ.

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του Γιώργου Βαγιαννίδη, ενός παίκτη που προέρχεται από τις ακαδημίες των «πράσινων» και έχει καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού, καταγράφοντας 17 συμμετοχές στην βασική ενδεκάδα.

Στόχος του Παναθηναϊκού η διαρκής ελληνοποίηση με την προσθήκη και άλλων παικτών

Οι επιλογές Ελλήνων παικτών δεν τελειώνουν εδώ για το «τριφύλλι» που επιδιώκει να γεμίσει και άλλο την «φαρέτρα» του. Το όνομα του Βασίλη Μπάρκα ακούστηκε έντονα πριν την απόκτηση του Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι και ίσως το επόμενο διάστημα και εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου να απασχολήσει εκ νέου τους «πράσινους».

Ακόμα ένας παίκτης που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης. Το συμβόλαιο του με τη  Νόριτς λήγει το καλοκαίρι και σίγουρα θα αποτελέσει μεταγραφικό στόχο του «τριφυλλιού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να χτίζει γερά θεμέλια με τις προσθήκες Ελλήνων παικτών, με την μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα να ενισχύει και την επιθετική του λειτουργία. Η συνεργασία του 30χρονου με τον ήδη φορμαρισμένο Ιωαννίδη μοιάζει ως η ιδανική επιλογή για το ρόστερ των «πρασίνων».