Όταν ο θρυλικός Ντιέγκο Μαραντόνα επισκέφθηκε πρώτη φορά το «Γ. Καραϊσκάκης»/ Φωτογραφία: INTIME SPORTS

Ολυμπιακός

Μαραντόνα: Όταν ο «θεός» του ποδοσφαίρου επισκέφθηκε το Καραϊσκάκη για χάρη του Ολυμπιακού

16.01.24 | 14:27

Ήταν 16 Ιανουαρίου 2005 όταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα επισκέφθηκε πρώτη φορά το «Γ. Καραϊσκάκης» και παρευρέθηκε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή για την Super League.

Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» έζησαν αυτό που κάθε φίλαθλος θα ήθελε να ζήσει. Να δει τον «θεό» του ποδοσφαίρου να κρατά την φανέλα της ομάδας τους και να φωνάζει: «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός».

Ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, του παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα, με τους φιλάθλους να τραγουδούν το όνομα του και να φωνάζουν ρυθμικά συνθήματα όπως «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα». Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής έφερε γούρι στους «ερυθρόλευκους», καθώς επικράτησαν με σκορ 1-0 του Γηραιού.

Η δεύτερη εμφάνιση του Μαραντόνα στο Καραϊσκάκη – Παραλήρημα από τον κόσμο του Ολυμπιακού

Ο «θεός» της μπάλας ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στο γήπεδο του Ολυμπιακού καλεσμένος στη φιέστα της Πειραιώτικης ομάδας για την κατάκτηση του 34ου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Αφού παρακολούθησε την τελευταία αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό (0-0), μαζί με τον αείμνηστο Σάββα Θεοδωρίδη έκαναν την απονομή, παραδίδοντας το τρόπαιο στον τότε αρχηγό, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα, χάρισε θέαμα στους φιλάθλους με τα κόλπα που έκανε στον αγωνιστικό χώρο και τις πάσες που αντάλλαξε με τους Ριβάλντο και Καστίγιο.

Μετά τον θάνατο του Μαραντόνα το 2020, οπαδοί του Ολυμπιακού δημιούργησαν έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» ένα γκράφιτι με τον ίδιο να φορά την φανέλα της ομάδας τους και κάτω να αναγράφονται τα λόγια του: «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός».