Ο διαιτητής που σφύριξε τον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ ορίστηκε για τον πρώτο ημιτελικό Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Euro 2024: Το… παρελθόν του διαιτητή που θα σφυρίξει το Ισπανία – Γαλλία

09.07.24 | 09:59

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία στο Μόναχο (9/7, 22:00) συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα και όπως έγινε γνωστό, ο Σλάβκο Βίντσιτς είναι αυτός που ορίστηκε να τη διευθύνει.

Πρόκειται για έναν έμπειρο Σλοβένο διαιτητή, του οποίου το παρελθόν μόνο ήρεμο δεν το λες.

Σοκ είχε προκαλέσει στην UEFA η είδηση της σύλληψης του Σλοβένου διαιτητή σε υπόθεση με ναρκωτικά και ιερόδουλες. Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, στα μέσα Μαΐου του 2020, ο Βίντσιτς βρέθηκε στο Suhio Polje στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Τον προσκάλεσαν σε γεύμα σε κάποιο ράντσο και βρέθηκε εκεί μαζί με συνεργάτες του.

Όταν έφτασαν, κάθισαν σε ένα τραπέζι, όπου υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν γνώριζαν. Κι ένω γευμάτιζαν, ξαφνικά ο χώρος περικυκλώθηκε από τις βοσνιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Όλοι οι άνθρωποι στο ράντσο συνελήφθησαν. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μια επιδρομή που συνδεόταν με τη διακίνηση ναρκωτικών, πορνείας και φοροδιαφυγής.

Ο Σλοβένος ανακρίθηκε, αλλά αφέθηκε αμέσως ελεύθερος.

Ο σάλος ήταν μεγάλος, αφού ένας elite διαιτητής της UEFA είχε εμπλακεί σε αστυνομική επιχείρηση εναντίον της μαφίας.

Σε δηλώσεις του είχε πει: «Βρέθηκα τυχαία σε αυτό το ράντσο. Έχω τη δική μου εταιρεία, ήμουν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη για μια επαγγελματική συνάντηση.»