Μπέλαμι Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Eπίσημα στον πάγκο της Εθνικής Ουαλίας ο Κρεγκ Μπέλαμι (pic)

09.07.24 | 12:57

Ο Κρεγκ Μπέλαμι είναι ο αντικαταστάτης του Ρομπ Πέιτζ στον πάγκο της εθνικής Ουαλίας.

Ο Μπέλαμι ήταν βοηθός του Κομπανί στην Μπέρνλι και οι Ουαλοί στράφηκαν στο πρόσωπό του μετά την απόρριψη του Τιερί Ανρί, ο οποίος θα συνεχίσει στον πάγκο της Ολυμπιακής ομάδας της Γαλλίας.

Καθοριστική για την απομάκρυνση του Πέιτζ ήταν η ισοπαλία με 0-0 κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ.

Ο Μπέλαμι ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία της Ουαλίας για να καθοδηγήσει την ομάδα στο επόμενο Nations League, αλλά και στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2028.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εθνικής Ουαλίας:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Κρεγκ Μπέλαμι ως προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Cymru μέχρι το 2028.

Κάτοχος άδειας UEFA Pro Licence μέσω του συστήματος εκπαίδευσης προπονητών της FAW, ο Μπέλαμι είναι προπονητής από τότε που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2014, με πιο πρόσφατη θητεία ως υπηρεσιακός επικεφαλής προπονητής και βοηθός προπονητή στην Μπέρνλι στην αγγλική Premier League.

Πριν από την ένταξή του στην Μπέρνλι, ο Μπέλαμι ήταν προπονητής της ομάδας U21 και βοηθός προπονητή της Αντερλεχτ, ενώ εργάστηκε και στην ακαδημία της ομάδας της παιδικής του ηλικίας, της Κάρντιφ.

Ως παίκτης, ο Μπέλαμι έπαιξε σε περισσότερους από 400 αγώνες πρώτης κατηγορίας και εκπροσώπησε την Cymru 78 φορές, ενώ ήταν αρχηγός της ομάδας μεταξύ 2007-2010.

Σχετικά με τον διορισμό του, ο Μπέλαμι δήλωσε: “Είναι απίστευτη τιμή για μένα να μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ της χώρας μου και είναι η πιο περήφανη στιγμή της καριέρας μου. Ήταν πάντα το απόλυτο όνειρό μου να γίνω προπονητής της Cymru και είμαι έτοιμος για την πρόκληση.

“Θα δώσω την πλήρη αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη αυτής της ομάδας και είμαι παθιασμένος να φέρω συνεχείς επιτυχίες στο ουαλικό ποδόσφαιρο. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε με τα παιχνίδια του Nations League τον Σεπτέμβριο”.

Ο πρώτος αγώνας του Μπέλαμι ως επικεφαλής της ομάδας θα είναι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου εναντίον της Τουρκίας στο Cardiff City Stadium, όπου η Cymru θα ξεκινήσει την εκστρατεία της στο UEFA Nations League».