Παρασκήνιο

Ο Αυγενάκης και τα 3,3 εκατ. ευρώ – Ποιο είναι το «φάντασμα» που πλανάται πάνω από την Τούμπα;

09.07.24 | 17:21

Γράφει: Avatar photo

Ποιος πρώην υπουργός της κυβέρνησης έχει μπει στο «μικροσκόπιο» για το πέρασμά του από τον αθλητισμό;

Έχει κλείσει οριστικά ή μήπως όχι η περίπτωση του Γιαννούλη για τον Παναθηναϊκό;

Γιατί ο Φώτης Στρακόσα δεν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ 32 χρόνια πριν;

Ποιο είναι το «φάντασμα» που πλανιέται πάνω από την Τούμπα;

Ποιος πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό;

Πως ένας διαιτητής κατάφερε να απαγκιστρωθεί από τον πρόεδρο της Ένωσης που ανήκει;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έχει ο «Αδιάκριτος».

Στο «μικροσκόπιο» η δράση του Αυγενάκη στον αθλητισμό

Το πρόσφατο επεισόδιο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έχει στρέψει πάνω του το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όσον αφορά τα πεπραγμένα του κατά την περίοδο 2019 – 2023, όπου ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι τρεις ειδικές επιτροπές που συνέστησε και στις οποίες με βάση ΚΥΑ του 2023 κατανεμήθηκαν 3.300.000 ευρώ ως εξής:

-Στην Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Motorsport Greece) δόθηκε 1.100.000 €.
-Στην Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (Cycling Greece) δόθηκε 1.100.000.
-Στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2023 δόθηκε 1.100.000 €.

Για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό υπάρχουν ήδη καταγγελίες για πρόσωπα του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος του Αυγενάκη, που τοποθετήθηκαν στην επιτροπή, χωρίς, όπως υποστηρίζεται, να έχουν σχέση με το αντικείμενο αλλά και για τον τρόπο που διανεμήθηκαν τα χρήματα.

Για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, που έγιναν στο Ηράκλειο, όπου εκλέγεται βουλευτής ο Αυγενάκης, τα χρήματα που δαπανήθηκαν λέγεται ότι ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για διοργάνωση, που όπως υποστηρίζουν σκωπτικά κάποιοι, οι μετέχοντες αθλητές ήταν περισσότεροι από τους φιλάθλους που την παρακολούθησαν!

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου έχει καταγγείλει, με το δικό του εύγλωττο τρόπο, την πλήρη εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν, με χρήματα των φορολογούμενων, λίγους μόνο μήνες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων υποστηρίζοντας τα εξής, όσον αφορά το «Karteros Βeach Sports Center»:

«Με απορία θυμό και αγανάκτηση παρατήρησα στις «πρότυπες» τις «κορυφαίες» τις «μοναδικές» τις «καλύτερες της Ευρώπης» το «στολίδι της Κρήτης» όπως τις λάνσαρε για τις προσωπικές του ανάγκες αυτοπροβολής ο Λευτέρης Αυγενάκης να φυτρώνουν ξινήθρες, ραδίκια, μαρούλια, πιθανότατα και ραπανάκια και άλλα εδώδιμα φυτά της κρητικής υπαίθρου»!

To θέμα αναμένεται να φτάσει στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης.

Γιαννούλης ή Λατίνος;

Ο Δημήτρης Γιαννούλης παραμένει ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού και γίνονται νέες συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές!

Μένει να δούμε αν θα έχουμε αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση, τη στιγμή που ο παίκτης απολαμβάνει τις διακοπές του.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλες περιπτώσεις στα σκαριά για τη θέση του αριστερού μπακ με τους… Λατίνους να έχουν την τιμητική τους!

 

Πήρε Στρακόσα με καθυστέρηση 32 ετών!

Το όνομα «Στρακόσα» γράφτηκε με καθυστέρηση 32 ετών στη φανέλα της ΑΕΚ με την επίσημη ανακοίνωση του Θωμά την περασμένη Δευτέρα.

Το μακρινό, πια, 1992 ο πατέρας του Φώτης είχε φτάσει μισή ανάσα από το να γίνει ο ίδιος κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας αφού αποτελούσε την επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την πλαισίωση του Αντώνη Μήνου στο ζευγάρι των γκολκίπερ. Τελικά μετά από παρότρυνση του άμεσου συνεργάτη του Πέτρου Ραβούση και του αείμνηστου Στέλιου Σεραφείδη, ο Ντούσκο πείστηκε να δώσει το ΟΚ για την απόκτηση του Ηλία Ατματσίδη από τους Πόντιους Βέροιας.

Και κάπως έτσι κράτησε τρεις δεκαετίες και κάτι η αναμονή για τη στιγμή που ο επόμενος Στρακόσα, ο Θωμάς, θα περνούσε το κατώφλι του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ως παίκτης της, με τον Φώτη να είναι κάπου εκεί κοντά και να καμαρώνει τον γιο του.

Το «φάντασμα» του Πρίγιοβιτς

Αρκετοί είναι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που είναι… αγχωμένοι σε ότι αφορά τον φορ που θα αποκτήσει ο «δικέφαλος». Βλέπετε, οι τελευταίες επιλογές των «ασπρόμαυρων» δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές βάσει… αποτελέσματος, παρά τις υψηλές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν.

Ο Αντόνιο Τσόλακ ήρθε στην Τούμπα ως πρώτος σκόρερ του κροατικού πρωταθλήματος αλλά πέτυχε μόλις 4 γκολ σε 39 εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς και μέσα σε μία διετία αγωνίστηκε σε μόλις 45 παιχνίδια, σκοράροντας δέκα γκολ, ενώ ο Αλί Σαμάτα πέτυχε μόλις 3 γκολ σε 44 ματς την περσινή περίοδο.

Κάπως έτσι, το… φάντασμα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ακόμα πλανάται στην Τούμπα όταν η κουβέντα πάει στους κεντρικούς επιθετικούς, τόσο λόγω της παραγωγικότητας του Σέρβου (55 γκολ και 8 ασίστ σε 86 παιχνίδια) όσο και λόγω των 10 εκ. ευρώ που έβαλαν στα ταμεία τους οι Θεσσαλονικείς με την παραχώρηση του «Πρίγιο» στην Αλ Ιτιχάντ τον Ιανουάριο του 2019.

Η επανεμφάνιση του Βασίλη Γκαγκάτση

Αν και αφότου παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ, τον Δεκέμβριο του 2008, ποτέ δεν έπαψε να εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο είτε ως παράγοντας, είτε, τα τελευταία χρόνια ως δικηγόρος ομάδων, η αλήθεια είναι ότι ο Β. Γκαγκάτσης είχε αποτραβηχθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έκανε τέσσερις δημόσιες εμφανίσεις.

Η πρώτη ήταν στη συγκέντρωση που έγινε τον περασμένο Μάϊο στη Θεσσαλονίκη, όπου ο γιός του Μάκης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ και τα πρόσωπα του «ψηφοδελτίου» του.

Η δεύτερη ήταν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Ζαγοράκη στην Αθήνα λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Η τρίτη ήταν στην ετήσια τακτική ΓΣ της ΕΠΟ που έγινε στις 28 Ιουνίου και η τέταρτη στις 4 Ιουλίου, στο δείπνο που παρέθεσε η ΕΠΟ προς τιμήν της Εθνικής ομάδας, που το 2004 κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στη ΓΣ της ΕΠΟ αποτέλεσε πόλο έλξης, αφού πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν να τον χαιρετήσουν.

Ο ίδιος κάθισε στο πίσω μέρος της αίθουσας αλλά δύο φορές έκανε παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Άλλος για… Ρόδο τράβηξε κι άλλος Μυτιλήνη

Κακές είναι οι σχέσεις διαιτητή με τον πρόεδρο της Ένωσης του.

Ο ρέφερι αποστασιοποιείται από κάθε κίνηση και απόφαση του προέδρου, που προσπαθεί να «χωθεί» σε ομάδα της Super League.

Ο διαιτητής έκανε έγκαιρα τις απαραίτητες ενέργειες για να σωθεί. Είναι πια αυτόνομος. Ο πρόεδρος αναζητεί άλλους …χορηγούς.

Γύρισε τούμπα το έργο και έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του.

Πάντα όμως βρίσκει τρόπο να επιβιώνει. Το ίδιο κάνει και ο ρέφερι, που διαθέτει ισχυρούς συμμάχους. Φίλους που τον στηρίζουν στα δύσκολα.

Τελικά ο διαιτητής και ο πρόεδρος ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια.

Διαιτητής σε μαύρη λίστα!

Ομάδα είχε στόχο την είσοδο στα play offs. Φοβόταν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι της. Περίμενε με αγωνία τους ορισμούς, έχοντας κακό προαίσθημα.

Το ματς «στράβωσε» για την ομάδα. Ο διαιτητής, που το σφύριξε, δεν της έδωσε ούτε τον ιδρώτα του.

Η ομάδα θεωρεί ότι αδικήθηκε και του «χρέωσε» την αποτυχία. Από εκείνη την ημέρα ο διαιτητής μπήκε στη μαύρη λίστα της διοίκησης.

Η ομάδα πρωτοστατεί για να βγει ο ρέφερι από τους πίνακες. Είναι κάτι σαν προσωπικό στοίχημα.

Εκδίκηση μέχρι εσχάτων…

Φωτογραφία: Eurokinissi