Εθνική Αγγλίας Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Euro 2024: Ολλανδία και Αγγλία «μάχονται» με… φόντο τον τελικό του Euro 2024

10.07.24 | 08:36

Η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα που «σφράγισε» την παρουσία της στον τελικό του Euro 2024, με τη σημερινή (10/7) αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολλανδία και Αγγλία (22:00, ΕΡΤ1) να… φανερώνει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει τη «φούρια ρόχα».

Αμφότερες προκρίθηκαν με μεγάλη δυσκολία στα ημιτελικά της διοργάνωσης, περνώντας τα εμπόδια των Τουρκία και Ελβετίας αντίστοιχα.

Το «Signal Iduna Park» αναμένεται να προσφέρει «δυνατές» συγκινήσεις στο κοινό που θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση, η οποία θα στείλει μία από τις δύο ομάδες στον τελικό.

Από την τρίτη θέση στα ημιτελικά

Η Ολλανδία του Ρόναλντ Κούμαν για να φτάσει μέχρι τους «4» του Euro 2024 χρειάστηκε να έχει καλή συγκομιδή στον όμιλό της, στον οποίο τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από Αυστρία και Γαλλία.

Στους «16» οι «οράνιε» νίκησαν πολύ εύκολα την Ρουμανία με 3-0, ενώ στα προημιτελικά χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή κόντρα στην Τουρκία (2-1).

Οι «τουλίπες» διαθέτουν ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, το οποίο ψάχνει την παρουσία του σε τελικό έπειτα από αρκετά χρόνια.

Δεν πείθουν έως τώρα τα «λιοντάρια

Η Αγγλία μπήκε στη διοργάνωση όντας το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Euro, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει καθόλου με την απόδοσή της.

Τα «λιοντάρια» αν και διαθέτουν ένα πλήρες ρόστερ που μπορεί να κάνει τη «ζημιά» και να σκοράρει, βρίσκονται σχεδόν σε κάθε ματς σε θέση άμυνας!

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τερμάτισε στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου με 5 βαθμούς, ενώ στους «16» επικράτησαν στην παράταση με 2-1 της Σλοβακίας. Στα προημιτελικά οι Άγγλοι έπρεπε να φτάσουν στα πέναλτι για να περάσουν το εμπόδιο της Ελβετίας.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούγκεν, Ακέ, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ντάμφρις, Ράιντερς, Σίμονς, Σάουτεν, Χάκπο, Μάλεν, Ντεπάι.

Άγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Σάκα, Μέινου, Ράις, Σο, Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Κέιν.