Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΑΕΚ: Τα -πρώιμα- συμπεράσματα και ο Μπρινιόλι

10.07.24 | 20:26

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η ΑΕΚ με το παιχνίδι κόντρα στη Γάνδη ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών στην Ολλανδία και σιγά-σιγά ετοιμάζεται για την επιστροφή στην Αθήνα. Μένει ένα ακόμα φιλικό στη Λευκωσία κόντρα στην Ομόνοια και σε δυο εβδομάδες ξεκινάνε τα επίσημα παιχνίδια για το Conference. Τι κρατάμε όμως από τα φιλικά;

Τι κρατάμε από τα φιλικά

Αφενός δεν μπορούμε να κρατήσουμε και πολλά. Πολλές απουσίες, ανέτοιμοι παίκτες, απουσία μεταγραφών από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και υποτονικά ματς σε προπονητικά κέντρα με πολύ αέρα. Ελάχιστα πράγματα μπορείς να κρατήσεις.

Παρόλα αυτά, είναι ένα γεγονός πως η σούμα δεν ήταν καλή. Αναγκαίο κακό ίσως, πραγματικότητα δε. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά στο βαθμό που μπορούσε για την εποχή και με τους παίκτες που είχε διαθέσιμους, προσπάθησε να αναπτυχθεί από πίσω χτίζοντας, ωστόσο η αλήθεια είναι πως έχει ακόμα δρόμο μέχρι να ελαφρύνουν τα πόδια και να μπορέσει να πάρει ο Αλμέιδα από τους παίκτες αυτά που θέλει.

Περί των λαθών του Μπρινιόλι

Αρκετή κουβέντα έγινε σήμερα για τα λάθη του Μπρινιόλι. Στο δεύτερο γκολ της Γάνδης κατά τη γνώμη μου έγινε φάουλ, αλλά και πάλι ο Ιταλός έδειξε μια υπερβολική σιγουριά καθυστερώντας να πασάρει. Στο πρώτο έκανε ξανά λάθος πάσα ενώ έχει και ένα γλίστρημα σε μια έξοδο που έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Ο τρόπος παιχνιδιού του Μπρινιόλι έχει τα καλά του και τα κακά του. Όσο πιο πολύ ρισκάρει ο γκολκίπερ, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για να κάνει το λάθος. Παρόλα αυτά, είναι ένας τερματοφύλακας χωρίς καθόλου ρυθμό το τελευταίο 6μηνο, δε συμμετείχε ούτε σε οικογενειακό διπλό και χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Εκτός των άλλων, ας κρατήσουμε και τον προβληματισμό για το κατά πόσο είναι εφικτό το build up όταν έχει επιλογές πάσας τον Μήτογλου και τον Ρότα που δε φημίζονται για την ικανότητά τους με την μπάλα, αλλά έχουν άλλα χαρακτηριστικά.

Το μεγάλο της στοίχημα

Όπως και να έχει το μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ στη συνέχεια του καλοκαιριού, είναι να ενταχθούν το συντομότερο δυνατό οι καινούργιοι και -πάνω από όλα- να είναι η ομάδα έτοιμη στο πρώτο επίσημο ματς. Όχι σαν ρόστερ -γιατί εκεί δεδομένα δε θα είναι ολοκληρωμένο στον απόλυτο βαθμό- αλλά σαν αγωνιστικό επίπεδο.