Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ – Γκενκ 1-3: Νέα ήττα και αφορμή για διορθώσεις

10.07.24 | 21:37

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Γκενκ στο τρίτο του φιλικό στην Ολλανδία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δοκίμασε παίκτες και συστήματα βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα. Οι Βέλγοι πήραν τη νίκη χάρη στα γκολ των Στέρνμπεργκ και Στέκερς. Οι «ασπρόμαυροι» που για ακόμη μια φορά βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ,  μείωσαν με τον Μπάμπα. Ωστόσο το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Τζεκίρι.

Προβάδισμα από τα αποδυτήρια

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Χόρστ, η Γκενκ ξεκίνησε εντυπωσιακά, παίρνοντας τα ηνία από νωρίς. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Αντεντέι Στέρνμπεργκ αξιοποίησε μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια από τα αριστερά και με δεξί σουτ, το οποίο κόντραρε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-0.

Στο 9ο λεπτό, οι Βέλγοι διπλασίασαν το προβάδισμά τους με ένα φανταστικό γκολ. Η Γκενκ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Στέρνμπεργκ, που έδωσε μια όμορφη πάσα στον Στέκερς εκείνος, με ένα υπέροχο πλασέ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και έκανε το 2-0.

Αντεπιθέσεις και ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις αντεπιθέσεις της Γκενκ. Στο 27ο λεπτό, μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Καρέτσα βρήκε τον Αροκοντάρε, αλλά ο Όττο επενέβη έγκαιρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο πριν δημιουργηθεί μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Κοτάρσκι.

Στο 41ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με μια ωραία αντεπίθεση από τον Τάισον και τον Μπάμπα, όμως η προσπάθεια κατέληξε άουτ υπέρ της Γκενκ μετά από κόντρα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 45ο λεπτό, όταν ο Τάισον σέντραρε από τα αριστερά και ο Εκόνγκ έκανε μια ωραία κεφαλιά. Ο τερματοφύλακας της Γκενκ απέκρουσε σε κόρνερ, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε άουτ.

Στο 46ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο 17χρονος τερματοφύλακας των Βέλγων έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε το σουτ του Αυστριακού μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Βάσει της εικόνας του παιχνιδιού όμως, ήταν θέμα χρόνου να βρει ο «δικέφαλος» του Βορρά το γκολ που έψαχνε, όπως και έγινε μέσα από στατική φάση. Στο 55ο λεπτό, ο Μπάμπα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ.

Ένταση και διακοπή

Στο 69ο λεπτό, η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα με αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και στους πάγκους. Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου μέρους στο 72ο λεπτό, καθώς δεν μπορούσε να κατευνάσει τα πνεύματα

Πολλές αλλαγές ο ΠΑΟΚ, το γκολ η Γκενκ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, παράταξε την ενδεκάδα του με τους Τσιφτσή, Ράφα, Μιχαηλίδη, Νάσμπεργκ, Σάστρε, Σβαμπ, Θυμιάνη, Βιεϊρίνια, Τάισον, Κωνσταντέλια και Μπράντον. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι Βέλγοι είχαν την κατοχή της μπάλας.

Η ευκαιρία για την ισοφάριση ήρθε στο 60ο λεπτό, όταν ο Τάισον σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 76ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια επιχείρησε ένα φανταστικό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ, έπειτα από ωραίο κλέψιμο του Θυμιάνη. Ωστόσο, στο 84ο λεπτό, η Γκένκ ξαναπήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Κλάες έκανε το σουτ μετά από ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, με τον Τζεκίρι να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα με τακουνάκι για το 3-1.

Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν για να σκοράρουν ακόμη ένα γκολ με μεγαλύτερη ευκαιρία του Βιειρίνια στο 88′ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, αλλά η Γκένκ διατήρησε την ψυχραιμία της και την αμυντική της συνοχή και πήρε τη νίκη.

ΠΑΟΚ – Γκενκ 1-3

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο 60λεπτο: Κοτάρσκι – Ότο (31’ Σάστρε), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Καμαρά, Τσιγγάρας – Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον – Σαμάτα

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο 60λεπτο: Τσιφτσής – Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ (97’ Τσοπούτογλου), Σάστρε (92’ Γκούμας)- Σβαμπ, Θυμιάνης – Βιεϊρίνια (103’ Τσαούσης), Τάισον (72’ Σμυρλής), Κωνσταντελιας (97’ Κουαλιάτα)– Μπράντον