Ο Στίβεν Τσούμπερ στο παιχνίδι της ΑΕ κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα Φωτογραφία: Intime

ΑΕΚ

Το πρόβλημα της ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν μπροστά, όχι πίσω

12.02.24 | 20:44

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Τα νούμερα του αγώνα της Τούμπας δείχνουν τη μέτρια μέρα της ΑΕΚ σε επιθετικό επίπεδο.

Στο χθεσινό (11/2) ματς στο γήπεδο της Τούμπας η ΑΕΚ έβγαλε τον χαμηλότερο δείκτη xGoals που έχει πιάσει σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Το πολύ χαμηλό 0,56 xG ήταν η μικρότερη επίδοση της Ένωσης στη φετινή Super League και πολύ μακριά από τον μέσο όρο της (2,24) στη σεζόν.

Η αμέσως επόμενη χαμηλότερη επίδοση μέχρι το ματς στη Θεσσαλονίκη ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια (0,91), ενώ σε γενικότερο επίπεδο στη σεζόν ήταν το 0,25 στο εντός έδρας ματς Κυπέλλου απέναντι στον Άρη.

Μόλις 4 τελικές μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ

Οι παίκτες της ΑΕΚ στον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ έκαναν συνολικά 4 τελικές προσπάθειες μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Οι συγκεκριμένες προσπάθειες προήλθαν από τέσσερις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, δύο μεσοεπιθετικούς και δύο αμυντικούς: Το γκολ του Ελίασον, η τελική του Γκατσίνοβιτς και δύο τελικές με τους Βίντα και Κάλενς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γκαρσία, η μοναδική τελική του στο παιχνίδι ήταν η εκτέλεση φάουλ στο 33ο λεπτό, ωστόσο οι βοήθειες του στην ομάδα ήταν πολλές και για μια ακόμα φορά η εικόνα του έδειχνε ότι δεν μπορούσαν να τον κάνουν… καλά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.

Σπάνια υπεροχή αντιπάλου της ΑΕΚ στα expected goals

Επίσης, χθες στην Τούμπα, ήταν μια από τις πολύ σπάνιες φορές στο φετινό πρωτάθλημα στην οποία αντίπαλος της ΑΕΚ έβγαλε υψηλότερο δείκτη xGoals σε σχέση με την ίδια. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό, ήταν στον αγώνα του πρώτου γύρου στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον ΟΦΗ.

Το βράδυ της Κυριακής (11/2) ο ΠΑΟΚ έβγαλε 1,02 δείκτη xGoals σύμφωνα με το Wyscout,  ενώ η Ένωση έμεινε στο 0,56.

Δέχτηκε τις 6 από τις 9 συνολικά τελικές του αντιπάλου στο τελευταίο μισάωρο

Η ΑΕΚ δέχθηκε τις 6 από τις 9 συνολικά τελικές προσπάθειες στο τελευταίο μισάωρο του ματς, που δεν ήταν το καλό της διάστημα, αφού ο αντίπαλος ήταν πίσω στο σκορ και της έβαλε πίεση κυνηγώντας το γκολ. Στο προηγούμενο διάστημα είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να της προκαλέσει κάποια έντονη ανησυχία.