ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

«Ο Ιωαννίδης είναι ενθουσιασμένος για τη Σπόρτινγκ, ο Παναθηναϊκός όχι – Δεν απέδωσαν οι διαπραγματεύσεις»

11.07.24 | 07:34

Οι Πορτογάλοι το… χαβά τους με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) η A Bola… έδωσε νεότερες πληροφορίες στην υπόθεση:

«Ο Ιωαννίδης είναι ενθουσιασμένος με την… επιστροφή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Παναθηναϊκός όχι!»

Οι Πορτογάλοι, με πιο απλά λόγια, θεωρούν ότι το μοναδικό εμπόδιο για τη μεταγραφή του Έλληνα στράικερ στα «Λιοντάρια» είναι ο Παναθηναϊκός.

Γράφουν ότι ο παίκτης είναι σύμφωνος με το project που του έχει παρουσιάζει ο Ρούμπεν Αμορίν, αλλά ο αθηναϊκός σύλλογος δεν είναι διατεθειμένος να πει το «ναι» στην πρόταση των πρωταθλητών της Primeira Liga.

Βλέπουν έναν «ενθουσιασμένο Ιωαννίδη» κι έναν «αδιάλλακτο Παναθηναϊκό»

«Με τον Φώτη Ιωαννίδη όλα πάνε καλά, με τον Παναθηναϊκό όχι και τόσο» γράφει το πορτογαλικό μέσο και προσθέτει:

«Οι προσπάθειες της Σπόρτινγκ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τον 24χρονο επιθετικό έχουν γίνει δεκτές με ενθουσιασμό από τον παίκτη, ο οποίος είναι χαρούμενος με την… επιστροφή των Πορτογάλων, ωστόσο, τέτοια διάθεση για διαπραγματεύσεις δεν δείχνει ο Παναθηναϊκός.

Τουλάχιστον όχι για το ποσό που η διοίκηση της Σπόρτινγκ θεωρεί δίκαιο για την απόκτηση του Έλληνα διεθνή.»

Το κείμενο συνεχίζει και μιλά για «αδιαλλαξία» από την πλευρά του «τριφυλλιού».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Σπόρτινγκ επανέρχεται στο κυνήγι της απόκτησης του Ιωαννίδη, τον επιθετικό που πάντα είχε ως πρώτη επιλογή ο Ρούμπεν Αμορίν.

Η αποχώρηση της Σπόρτινγκ από την υπόθεση του 24χρονου στράικερ αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά προσωρινή, καθώς οι άνθρωποί της αποφάσισαν να διαπραγματευτούν ξανά με τον αθηναϊκό σύλλογο.

Το πρόβλημα παραμένει το ίδιο μετά τις κινήσεις που έγιναν τον Ιούνιο: Η ελληνική αδιαλλαξία που αντιμετωπίζει η Σπόρτινγκ σε αυτό το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων.

Το πρόβλημα τώρα δεν είναι τόσο ο ανταγωνισμός, ο οποίος δεν υπάρχει πια από την αγγλική ‘Ιπσουϊτς, αλλά, ταυτόχρονα, παραμένει από την ιταλική πλευρά της Μπολόνια.

Είναι το γεγονός ότι τα 20 εκατ. ευρώ, ή λίγο περισσότερα με κάποια μπόνους, εξακολουθούν να μην πείθουν τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.»

Δεν απέδωσαν καρπούς οι διαπραγματεύσεις

Συνεχίζει η A Bola: «Μερικές φορές το πρόβλημα έχει να κάνει ακόμη και με την προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ για το τι πραγματικά θέλει ο Παναθηναϊκός.

Οι εκπρόσωποι των «Λιονταριών» κατέθεσαν και χθες τα επιχειρήματά τους, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν απέδωσαν καρπούς.

Ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον παίκτη θα μπορούσε να γίνει, κάτι που θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τον Γιόκερες, ο οποίος έφυγε από την Κόβεντρι για 20 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν κι άλλοι “μνηστήρες”. Προτίμησε, όμως, τη Σπόρτινγκ.

Ο Ιωαννίδης δεν αποκλείει την Μπολόνια, αλλά “ψηφίζει” τη Σπόρτινγκ, ειδικά μετά το τηλεφώνημα που του έκανε ο Ρούμπεν Αμορίμ εξηγώντας του το ρόλο που θα έχει στην ομάδα.

Οι μισθοί, τα χρόνια συμβολαίου (5) και κάποιες άλλες λεπτομέρειες δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα: το πρόβλημα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα… ανοιχτός σε μια συμφωνία.»