Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: «Φορτωμένος» επιλογές ο Λουτσέσκου ενόψει Παναθηναϊκού

12.02.24 | 23:00

Υποχρεωμένος να γυρίσει αμέσως σελίδα και να αφήσει πίσω του το χθεσινό (11/2) ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, είναι ο ΠΑΟΚ.

Χρόνος για πολλές αναλύσεις, απλά δεν υπάρχει από τη στιγμή που ο «δικέφαλος» αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης (14/2, 19:30) τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, στην πρώτη μάχη μεταξύ των δύο ομάδων με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στα ευχάριστα της ημέρας, η επιστροφή του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος ξεπέρασε γρήγορα το χτύπημα που δέχθηκε στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής και του στέρησε τη συμμετοχή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ξανά «μάχιμος» ο Μιχαηλίδης στον ΠΑΟΚ

Ο Γιαννιτσιώτης κεντρικός αμυντικός προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και αν συμβεί το ίδιο και αύριο, τότε όχι μόνο θα δώσει βάθος στον Ράζβαν Λουτσέσκου σε ότι αφορά τη στελέχωση του «ασπρόμαυρου» κέντρου άμυνας, αλλά είναι πιθανό να βρεθεί στο πλευρό του Τόμας Κεντζιόρα προκειμένου ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης να πάρει ανάσες ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, την ερχόμενη Κυριακή (18/2, 20:30), επίσης στην Τούμπα.

Ο βασικός Γιόνι και η… έκπληξη

Την ίδια στιγμή, παρότι ο Ρουμάνος προπονητής θα εξωτερίκευσει αύριο τα πλάνα του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ πιθανό να δώσει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Γιόνι Ότο.

Ο διεθνής Ισπανός μπακ πραγματοποίησε χθες το ντεμπούτο του μπαίνοντας ως αλλαγή στο τελευταίο κομμάτι του ντέρμπι με την ΑΕΚ αντικαθιστώντας τον (κακό) Σάστρε, ο οποίος έχει βέβαια το ελαφρυντικό πως «φορτώθηκε» πολύ το τελευταίο διάστημα λόγω της μη διαθεσιμότητας του Αντρέ Βιεϊρίνια και της παραχώρησης του Λευτέρη Λύρατζη στον Αστέρα Τρίπολης.

Υπάρχει, βέβαια, και το σενάριο να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Βιεϊρίνια, έναν και πλέον μήνα μετά τον τραυματισμό του, αλλά το σενάριο αυτό συγκεντρώνει από λίγες έως ελάχιστες πιθανότητες, τουλάχιστον αυτή την ώρα.

Οι αλλαγές και ο Κωνσταντέλιας

Σε γενικές γραμμές, αυτό που είναι βέβαιο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί διαφορετικός μεθαύριο σε σχέση με το πως παρατάχθηκε κόντρα στην ΑΕΚ.

Ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν βέβαια μέχρι αύριο το βράδυ, αλλά είναι δεδομένο πως εκτός των Μιχαηλίδη και Γιόνι Ότο, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Ράφα Σοάρες, Στέφαν Σβαμπ, Χάρης Τσιγγάρας, Κίριλ Ντεσπόντοφ και Μπράντον Τόμας, με την αγωνία όλων στον ΠΑΟΚ να ακούει βέβαια στο όνομα του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο 20χρονος άσος δεν πήρε μέρος στη σημερινή προπόνηση λόγω της ίωσης που τον «χτύπησε» χθες και είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή συμμετοχή του κόντρα στην ΑΕΚ και ενώ είχε αποφασιστεί να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, με το αν αγωνιστεί ή όχι κόντρα στον Παναθηναϊκό να ξεκαθαρίζει τις επόμενες ώρες.