Screenshot

Διεθνή

Η CONMEBOL ξεκινάει έρευνα για τα επεισόδια στο Copa America

12.07.24 | 09:01

Η Κολομβία επικράτησε με 1-0 επί της Ουρουγουάης και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa America, εκεί που θα συναντήσει την Αργεντινή. Αυτόν τον αγώνα θα τον θυμόμαστε όμως για άλλους λόγους… 

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από τα επεισόδια που έγιναν στο τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα σε παίκτες της Ουρουγουάης και τους οπαδούς της Κολομβίας. Η CONMEBOL αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Τα τοπικά Μέσα γράφουν πως τα επεισόδια ξεκίνησαν από μια μερίδα Κολομβιανών φιλάθλων που είχε μεθύσει και ξέφυγε, με αποτέλεσμα να φτάσουν στις συγκρούσεις. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Κολομβιανοί επιτέθηκαν σε παίκτες της Ουρουγουάης και όχι στους αντίπαλους οπαδούς.

Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα σε κάποιο σημείο πήδηξαν πάνω στην κερκίδα και πιάστηκαν στα χέρια με τους αντίπαλους οπαδούς. Ο Ντάργουιν Νούνιες μάλιστα ήταν μπροστάρης σε όλο αυτό, ο οποίος μετά τη λήξη της έντασης πήρε μια καρέκλα και την πέταξε στην εξέδρα, με τους πιο ψύχραιμους να τον απομακρύνουν.

H ανακοίνωση της CONMEBOL:

«Η CONMEBOL έχει ανοίξει έρευνες για να αντιληφθεί την αλληλουχία των γεγονότων και τις ευθύνες όσων εμπλέκονται στις πράξεις βίας που σημειώθηκαν στο τέλος του αγώνα. Θέλουμε να επιβεβαιωθούμε και να προειδοποιήσει ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία ενέργεια που αμαυρώνει αυτή την παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο περιστατικό να μετατρέπει το πάθος σε βία. Ως εκ τούτου, καμία συμπεριφορά που βλάπτει τον αθλητικό ανταγωνισμό δεν θα γίνει ανεκτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.