Ο team manager των «κίτρινων» μίλησε στη media day για πολλά και ενδιαφέρονται θέματα. Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Γκουγκουλιάς: «Άδικη η τιμωρία, δεν αρνηθήκαμε πότε να πάρουμε τα μετάλλια»

12.07.24 | 16:09

Στη σημερινή (12/7) media day της ΠΑΕ Άρης στην Πτολεμαΐδα, ο μάνατζερ του Άρη Γιώργος Γκουγκουλιάς σκιαγράφησε την κατάσταση στις τάξεις της ομάδας έπειτα από την ποινή των δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε σε αρκετούς ποδοσφαιριστές αλλά και στον Άκη Μάντζιο.

Επίσης αναφέρθηκε για την περσινή χρονιά, τους στόχους για φέτος, αλλά και για τις μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα… περσινά και την πορεία της προετοιμασίας:

 «Είμαστε στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο οποίο δίνεται έμφαση στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Με ρωτήσατε αν έχει περάσει η στεναχώρια. Είναι λογικό να παραμένει στο μυαλό όλων αλλά πρέπει να ξεχάσουμε (τον τελικό) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί όσο κοιτάς πίσω δεν μπορείς αλλάξεις, δεν μπορείς να διορθώσεις τα πράγματα. Κι εγώ είμαι στεναχωρημένος, καταλαβαίνω την πίκρα και στην γκρίνια του κόσμου. Μιλάμε για έναν σύλλογο με ιστορία και βαριά φανέλα. Θέλαμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και στη διάρκεια της χρονιάς είχαμε αποδείξει ότι μπορούσαμε να καταφέρουμε. Πέραν της διαιτησίας στην οποία δεν θέλω να σταθώ περισσότερο, για να βελτιωθείς πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου κι εμείς δυστυχώς δεν είχαμε καλή απόδοση στον τελικό. Αν την είχαμε θα κερδίζαμε τον Παναθηναϊκό».

Για την τιμωρία, για την υπόθεση των μεταλλίων:

«Προφανώς προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα. Πρόκειται για μια πολύ άδικη τιμωρία και το λέω με σιγουριά γιατί προσωπικά ήμουν στις συσκέψεις που προηγήθηκαν του τελικού, ξέρω τι είχε συζητηθεί και πως θα γινόντουσαν τα πράγματα… Βάσει αυτών, θα έπρεπε να μας καλέσουν να ανέβουμε πάνω για να πάρουμε τα μετάλλια. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ, γι’ αυτό εξάλλου ήμασταν μπροστά στον πάγκο. Φυσικά υπήρχε στεναχώρια αλλά ουδέποτε ο Άρης αρνήθηκε να πάρει τα μετάλλια. Κοιτούσα (τους υπευθύνους της ΕΠΟ) και περίμενα να μας φωνάξουν να πάρουμε τα μετάλλια. Όποιος δει το βίντεο θα το διαπιστώσει. Ποτέ δεν μας φώναξαν. Είναι πολύ άδικη απόφαση. Είπαν ότι ήρθε ένας από την ΕΠΟ και είπε σε κάποιον να πάρουμε τα μετάλλια και αρνηθήκαμε. Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνθηκε κι ενώ όλοι μας στον αγωνιστικό χώρο και στον περιβάλλοντα χώρο ήταν με καρτελάκια. Ήμασταν εκεί με σκυμμένα τα κεφάλια και δεν μας φώναξε κανείς».

Για το αν η απόφαση είναι διάτρητη από τη στιγμή που κάποιοι τιμωρήθηκαν και άλλοι (όπως ο ίδιος) όχι:

 «Κανονικά δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν όσοι ήταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα; Τιμωρήθηκαν είκοσι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Δεν ήταν οργανωμένα τα πράγματα κι εγώ ξέρω τα λάθη που έγιναν γιατί ήμουν στις συσκέψεις. Εδώ μας φέρανε τα μετάλλια στα αποδυτήρια και μας έφεραν τα μετάλλια του σταφ του Παναθηναϊκού και μετά από μισή ώρα έφεραν τα άλλα. Υπήρχε ένα χάος. Επαναλαμβάνω όμως ότι αν δείτε το βίντεο θα διαπιστώσετε ότι όλοι μας ήμασταν στον πάγκο και περιμέναμε. Αν κάποιος δεν ήθελε να πάρει το μετάλλιό του και να δείξει δυσαρέσκεια θα έφευγε από τον αγωνιστικό χώρο».

Για το ότι υπήρξε κατάθεση στην εκδίκαση της υπόθεσης ότι σε όλους είπαν να πάρουν μετάλλια:

 «Μου είπαν ότι μετά τον αγώνα είπαν σε κάποιον που είχε διακριτικά του Άρη να πάρουμε τα μετάλλια. Δεν ξέρουν ποιον και δεν μπορούσαν να μου τον ξαναδείξουν. Γι’ αυτό λέω ότι είναι άδικη η κατηγορία».

Για το νέο φορμάτ του πρωταθλήματος:

«Το ψήφισε και ο Άρης είναι υπέρ σε αυτό γιατί στόχος είναι η 4αδα όσο δύσκολος κι αν είναι. Ξέρουμε τι μας περιμένει φέτος. Αν είχαμε ένα παράπονο στον τελικό, του χρόνου θα είναι περισσότερα αλλά θα συνεχίσουμε να κοιτάμε στα μάτια τους αντιπάλους μας. Ο Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και ανεξαρτήτως επιπέδου διαιτητής κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους».

Για τις μεταγραφές:

«Θα γίνουν στοχευμένες μεταγραφές. Ο πρόεδρος είναι σε συνεχή επαφή με τον προπονητή κι έχουν αποφασίσει για τα πρόσωπα. Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες καθώς δεν πρόκειται για απλές περιπτώσεις παικτών. Προσπαθούμε να τους πείσουμε να έρθουν. Θέλουμε παίκτες οι οποίοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με τη λογική ότι ξέρουμε τις θέσεις στις οποίες πονούσε πέρυσι η ομάδα και κατ’ επέκταση εκεί που πρέπει να ενισχυθεί. Πιστεύω ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε ανακοινώσεις».